Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Danau Bratan, of Bratan meer
Komende vanuit het zuiden veranderen de vlakke rijstvelden in groene heuvels, en tot slot in bergen die ’s middags vaak in de mist liggen. Tussen de bergen met pieken van zo’n 2000 meter, liggen drie meren: Danau Bratan, Danau Buyan en Danau Tamblingan. Danau betekent meer. Bratan wordt ook wel geschreven als Beratan. Het Bratan meer is gelegen op zo’n 1200 meter hoogte en de vallei ligt eigenlijk in een krater van een uitgedoofde vulkaan, Gunung Catur. De vruchtbare grond en het koele, mistige klimaat heeft ervoor gezorgd dat dit gebied de groente- en fruittuin van Bali is. In het seizoen tref je hier ook aardbeien.
 
Danau Braten wordt gezien als het heilige meer. De eerste plaats die je tegenkomt aan de zuidelijke punt van het Bratan meer, is Bedugul. Hier is een recreatiepark, Taman Rekreasi Bedugul, dat voornamelijk door lokale dagjesmensen wordt bezocht en in het weekend een drukte van belang is. Je kunt hier waterskiën, souvenirs kopen, en eten. Noordelijker, in Candikuning, is een grote markt van groente, fruit en specerijen. Waarschuwing: koop geen illegale stekken van zeldzame wilde orchideeën. Men is ingesteld op toeristen en vriendelijk afdingen is gebruikelijk op een Indonesische markt. Wil je golfen op Bali, dan kun je bij Bali Handara Kosaido Country Club je hart ophalen. In deze omgeving is water genoeg om de banen groen te houden en zonder schuldgevoel een balletje te slaan.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter