Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Pura Ulun Danu Bratan
De hindoeïstische tempel dateert uit de 17e eeuw en eert Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. De godin is verantwoordelijk voor een goede regulatie van water voor alle rijstboeren. Het heilige meer is dan ook zeer belangrijk voor de irrigatie van de omgeving. Het tempeltje is op eilandjes gebouwd en is volledig omringd door water. De bezoeker kan de tempel dan ook alleen van buiten bewonderen. De tempel heeft een meru -pagoda- van 11 verdiepingen, gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Boeddha, die door de hindoes wordt gezien als een reïncarnatie van Vishnu, heeft ook een plekje binnen de tempel. De tempel is een zeer fotogeniek plaatje, omringd door het water en de mistige bergen op de achtergrond. Met een beetje mazzel is een huwelijkspaartje er aanwezig voor een fotoshoot.
 
De tempel zou in 1633 zijn gebouwd door de koning van Mengwi. Volgens andere overleveringen is de tempel gebouwd door smeden, in die tijd verantwoordelijk voor het smeden van de magische kris, de dolken van krijgers en koningen. Hun beheersing van vuur een metaal werd als bovennatuurlijk gezien en dit gaf hen een aparte status buiten het normale kastensysteem. Met de komst van de troepen van de Majapahit uit Java is deze groep verdwenen. Vlakbij de tempel staat ook een boeddhistische stupa, in 1950 opgericht.
Het op het vastenland gelegen tempelcomplex is de Pura Penataran oftewel de Oorsprongtempel. Omdat dit een belangrijke tempel is, zijn er regelmatig lokale bezoekers in traditionele tempelkleding en schalen met offers van fruit en bloemen op hun hoofd. Ook is er een goed restaurant op het terrein.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter