Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Legian een gewilde plek voor surfers

Legian is een kleine badplaats in het verlengde van Kuta. Legian heeft een mooi zandstrand dat een stuk rustiger is dan dat van Kuta. Aangezien de stroming verraderlijk sterk kan zijn is het oppassen geblazen met zwemmen!
 

Surfen

Dit strand is een gewilde plek voor surfers vanwege de stroming en de golven. Het is mogelijk om op het strand surfboards te huren en surfles te nemen bij een van de vele surfscholen. Pas op als je een board van de lokale bevolking huurt. Kijk of het board in goede staat is en let op dat ze je niet teveel berekenen. Informeer in eerste instantie bij de surfscholen naar de prijzen. Vaak krijg je hier korting bij het huren van boards als je een les neemt.
 

Duiken

Ook zijn er in Legian enkele duikscholen waar je kan leren duiken, duikbenodigdheden huren of duikexcursies boeken. Wel even van te voren reserveren.
 

 

Winkelen Legian

Legian heeft veel gezellige winkeltjes en kraampjes waar je van alles kunt kopen van surfbenodigdheden tot Balinese kunst. Ook zijn er 2 markten. Op de markt dicht bij het strand vind je traditionele handwerken en veel souvenirs en op de andere markt verkoopt men verse etenswaren. Aangezien deze versmarkt al vroeg in de ochtend begint is het raadzaam om daar vroeg naar toe te gaan. Meestal beginnen de markten rond 6 uur in de ochtend.
 

Restaurants Legian en uitgaan

Er zijn veel restaurants en eetkraampjes in Legian en bijna alle keukens zijn vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld de Indonesische, Westerse en Thaise keuken. Bij de eetkraampjes op het strand kun je voor weinig geld zeer goede maaltijden bestellen. Bijvoorbeeld nasi goreng, mie goreng en bakso (pittige soep met gehaktballetjes).
 

Tip van Footprint reizigers:

Warung Selamat op het strand voor Legian Beach Hotel: heerlijke Mie Goreng bij vriendelijke lokale mensen.
 
De restaurants aan het strand zijn ideaal om ’s avonds in een ontspannen sfeer van prachtige zonsondergangen te genieten.
 
Voor een bruisend nachtleven moet je niet in Legian zijn, maar ’s avonds uitgaan is goed mogelijk. Er zijn bars die live muziek hebben en bars/clubs waar geregeld nationale en internationale DJ’s optreden. Bij zo’n optreden zijn de kledingvoorschriften meestal wat strenger, ze doen soms moeilijk over slippers.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter