Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bezienswaardigheden rondom Lovina

 
Gitgit waterval
De Gitgit waterval (Air Terjun Gitgit) ligt 11 km ten zuiden van Singaraja. Reis je met een eigen auto (met chauffeur) dan kan er gemakkelijk onderweg een stop van gemaakt worden. Het pad naar de watervallen is voorzien van souvenirstalletjes. De waterval is zo’n 40 meter hoog. Lokale jongeren zwemmen vaak in de poel onderaan de waterval. Twee kilometer verderop is nog een kleinere en onbekende waterval. Kleinere trapsgewijze vervallen banen zich een weg door het bos.
 
Heet water bronnen, Air Panas Banjar
Het water van deze natuurlijke bronnen is zo’n 38 graden. Het natuurlijke hete bronwater spuit uit de monden van acht stenen naga (mythische slangen) in het eerste stenen bad. Vanuit hier gaat het via de monden van nog eens vijf naga in het tweede, grotere bad, waar het water iets koeler voelt. In een derde bad komt het water van 3 meter hoog naar beneden, waardoor deze ‘waterval’ een massage geeft. Het geheel is mooi aangelegd en omringd door groene bomen, wat poedelen in deze baden een leuke ervaring maakt. Men dient zwemkleding te dragen. Het merendeel van de bezoekers zijn lokaal en zij zullen meer aan hebben dan een bikini. Indonesiërs dragen meestal een t-shirt of hemd met een korte broek als ze zwemmen. Het is daarom vaak prettiger om zelf ook een t-shirt of sarong over zwemkleding aan te hebben. Er zijn kleedhokjes, wc’s en een restaurant. De warm waterbronnen liggen vlakbij het enige boeddhistische klooster van Bali, Brahma Vihara Arama.
 
Brahma Vihara Arama
Het enige boeddhistische klooster op Bali is Brahma Vihara Arama, gelegen ten westen van Lovina en nabij de warmwaterbronnen Air Panas Banjar. Om het klooster te bezoeken dient men benen te bedekken (dit geldt voor mannen en vrouwen) met een lange broek of sarong. In de tuin van het klooster is de structuur van de Borobodur, de beroemde boeddhistische stupa bij Yogyakarta, nagemaakt.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter