Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Rustig en authentiek Noord Bali

 
In het noorden van Bali woont een zesde van de bevolking. Er komen veel minder toeristen naar het noorden, de meesten blijven vooral aan de stranden in het zuiden. Alleen reizigers die een rondreis over Bali maken, komen voor enkele dagen voor een bezoek aan Lovina of Pemuteran. Dit gedeelte van Bali is daardoor nog relatief rustig en authentiek.
 
De reis ernaar toe is al de moeite waard. Er zijn vanuit het zuiden verschillende routes door het centraal berggebied naar het noorden van Bali te maken. De route met de meeste bezienswaardigheden is die via het Bratan meer (Danau Bratan). Hierna splitst de weg zich. De noordelijke route gaat via de Gitgit waterval en kan worden genomen naar Lovina. De westelijke route gaat via het Buyan meer (Danau Buyan), Tamblingan meer (Danau Tamblingan) en Munduk. Via deze omweg kan ook weer oostwaarts naar Lovina gereden worden, of verder westelijk naar Pemuteran. Naar Pemuteran kan ook de rustige route via Pupuan genomen worden.
 
 
Voor een rondreis kan vanuit Lovina een mooie route oostwaarts gevolgd worden, via Kintamani, Batur meer, Gunung Agung (vulkaan), Pura Besakih (tempel) en de mooie rijstvelden van Selat en Sidemen. De meeste chauffeurs zijn niet erg happig op de route langs de oostkust, volgens hen is deze route gevaarlijk, met slecht wegdek. De route langs de westkust van Bali is geen aanrader: al het vrachtverkeer vanuit Java komt met de ferry vanuit Gilimanuk en dendert dan door naar Denpasar. Op deze tweebaansweg (één rijstrook per richting) zit men dus vast achter vrachtverkeer, veelal met een dikke zwarte pluim uit de uitlaat.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter