Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Padangbai is de haven voor ferry en snelboten naar de Gili eilanden, de eilanden voor de kust van Bali Nusa Lembongan en Nusa Penida en het vasteland van Lombok.
 
Padangbai is een klein havenplaatsje met guesthouses en restaurants aan de haven. Er is weinig activiteit, de meeste mensen blijven één nachtje of komen ’s ochtends aan en reizen dan door naar de eilanden. Mensen die langer blijven kunnen snorkelen en zwemmen vanaf de twee kleine strandjes die te bereiken zijn is als je over een steile heuvel klimt naar de noord- of zuidkant van de baai. Ook wordt Padangbai door duikers gebruikt als uitvalsbasis. Je kunt prima duiken voor de kust, maar ook met de speedboat naar Nusa Lembongan, waar een mantapoint is en een spot waar de mola-mola vaak gezien wordt.
 
Ook kun je andere strandjes in de omgeving bezoeken als je gemotoriseerd vervoer regelt (auto, brommer), zoals naar het strand Pasir Putih. Er zijn mooie strandjes, waar maar enkele toeristen zijn. Er zijn dan enkele eenvoudige strandhutjes voor eten en drinken.
 
Een leuk restaurant in Padangbai is Topin Inn, aan de noordkant van de baai. Een gezellige sfeer, goed eten en ’s morgens heerlijke muesli.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter