Pemuteran, Noord Bali

Bali vakantie - Pemuteran - snorkelen - duiken - Menjangan eiland - schildpadden opvang - Reef Recharge project - Nationaal Park West Bali - Bali starling

Het vissersdorp Pemuteran ligt in de noordwest hoek van Bali. Het is een kleine, authentieke kustplaats, waar het heerlijk rustig is. Het grijze strand wordt geflankeerd door majestueuze bergen. Op deze bergen groeien veelal druivenranken, en de lokale wijn van het merk Hatten komt hier vandaan. De voorheen arme bevolking beseft, dat er veel meer toeristen komen als zij goed voor de zee en het zeeleven zorgen en als ze de toeristen op een goede manier behandelen. En zolang er voor wordt gezorgd dat de lokale bevolking ook mee profiteert van duurzaam toerisme, gaan toerisme en milieu hand in hand. Reizigers komen dan ook om te genieten van het schone strand, de relaxte atmosfeer, snorkelen boven het Reef Recharge project, bezoeken van het schildpadden opvang in Pemuteran, en snorkelen en duiken in het kristalheldere water bij Menjangan eiland. Om te voorkomen dat opdringerige verkopers op het strand toeristen lastig vallen, is er aan het strand nabij Reef Seen één gemeenschappelijke winkel, waar de dorpsbewoners hun handwerk kunnen verkopen. Dit slimme initiatief is een goede plek om souvenirs te kopen! Ook is dit de plek om snorkelspullen te huren, de opbrengsten gaan naar de gemeenschap. Duikscholen verhuren om die reden geen snorkelspullen.


 • Nationaal Park West Bali (Taman Nasional Bali Barat)

  Nationaal Park West Bali (Taman Nasional Bali Barat)

  Bali vakantie - Pemuteran - Menjangan eiland - Nationaal Park West Bali - Bali starling - Taman Nasional Bali Barat


  Nationaal Park Bali Barat, zoals de meeste mensen het noemen, is het enige Nationaal Park van Bali. Het park beslaat 19.000 hectare van de westpunt van Bali, met nog eens 55.000 hectare beschermd gebied als extensie en 7.000 hectare kustgebied met koraal.
  Verder lezen
 • Reef Recharge Project

  Reef Recharge Project

  Bali vakantie - Pemuteran - Reef Recharge project - snorkelen - duiken -


  Een goed voorbeeld van de positieve invloed van duurzaam toerisme is het Reef Recharge project.
  Verder lezen
 • Schildpaddenopvang in Pemuteran

  Schildpaddenopvang in Pemuteran

  Bali vakantie - Pemuteran - schildpadden opvang - zeeschildpad uitzetten - Reef Seen Aquatics - zeeschildpadden eieren


  Het Reef Seen Turtle Project is een non-profit dochter van Reef Seen Aquatics, een opvang voor schildpadden. Voor een donatie van ongeveer €2,50 krijg je een kaartje waarmee je meerdere keren mag komen kijken. Bij een donatie van ongeveer €7,50 kun je zelf een baby-schildpadje uitzetten.
  Verder lezen
 • Menjangan eiland

  Menjangan eiland

  Bali vakantie - Pemuteran - snorkelen - duiken - Menjangan eiland


  Menjangan valt onder het Nationaal Park West Bali (Taman Nasional Bali Barat). In het kristalheldere water kan prachtig gesnorkeld en gedoken worden. Er zijn veel gekleurde vissen en gezond koraal.
  Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: