Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

 

Het strandleven van Sanur

Sanur ligt niet ver van de hoofdstad Denpasar en de luchthaven (ongeveer 30 minuten rijden). Het is de eerste plaats op Bali waar de toeristen heen gingen. Ontstaan toen verscheidene schilders uit het buitenland er een bungalowtje bouwden omdat het er zo artistiek was. Ondanks dat er later vele hotels bijgebouwd werden heeft Sanur haar oorspronkelijke en authentieke karakter behouden. Sanur is een mooie uitvalsbasis om het zuiden van Bali verder te verkennen
 
In tegenstelling tot Kuta en Legian is Sanur rustiger, kleiner, mooier en beschutter. De zee is rustig en de branding gering omdat de baai waaraan Sanur ligt wordt afgeschermd door een koraalrif. Helaas is dit rif grotendeels kapot, dus niet interessant voor duikers en snorkelaars. Maar er zijn nog genoeg mooie plaatsen op Bali om te duiken en snorkelen.

 

 

 

 

Het witte zandstrand van Sanur dat deels voor de hotels en deels openbaar is, is op de meeste plaatsen rustig omdat tussen strand en hotels geen weg ligt maar een voetpad. Daar achter bevinden zich de vele soorten hotels en bungalows. Diverse barretjes en terrasjes bieden de toerist in Sanur genoeg vertier. Langs de hoofdstraat bevinden zich vele leuke winkeltjes met souvenirs en kleding. Ook is er een kleine markt aan het strand.

 

Duiken

Duikers kunnen vanaf Sanur gemakkelijk een duiktrip naar de eilanden voor de kust boeken: Nusa Lembongan en Nusa Penida. Hier worden de mola-mola (zonnevis) en manta rays gespot.
 
 

 

 

Vliegers

Specialiteit van Sanur zijn de felgekleurde vliegers. Eenmaal per jaar vindt er enkele kilometers voorbij Sanur een grote vliegerwedstrijd plaats. Tijdens dit internationale festival verandert de blauwe lucht in een spektakel van felle kleuren. Om gigantische vliegers te maken werken hele wijken (banjars) weken samen. Een prachtig gezicht als ze allemaal op dezelfde dag de lucht in gaan.
 

Activiteiten in Sanur:

 

Bali Orchid Garden

Voor orchideeënliefhebbers is een bezoek aan de Bali Orchid Garden, www.baliorchidgardens.com vlakbij Sanur, een must. In deze mooie, rustige tuin zijn naast veel gewone en zeldzame Indonesische orchideeënsoorten, ook andere tropische bloemen en planten te zien zoals Bromelia’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museum Le Mayeur

Museum liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Museum Le Mayeur. Een museum van de schilder Adrien Jean Le Mayeur in zijn oude woonhuis. Deze van origine Belgische schilder woonde van 1932 tot aan zijn dood in 1958 op Bali. Toen zijn vrouw, Ni Pollok, in 1985 overleed is het huis een museum geworden. In het museum zijn veel schilderijen van Le Mayeur te bezichtigen, waarop zijn vrouw vaak het onderwerp is. Buiten de schilderijen zijn er ook gebruiksvoorwerpen van de schilder te bezichtigen, dit alles geeft een karakteristieke sfeer aan het Museum La Mayeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwemmen met dolfijnen

Dol op dolfijnen? Dan moet je de kans niet laten liggen om bij Sanur te gaan zwemmen en spelen met de dolfijnen. De dieren verblijven hier in een zeewaterbad. Voor meer info kijk op   www.balidolphins.com.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bali Bird Park

Een aardig uitstapje, ong. 30 min. rijden vanuit Sanur of Ubud,  is het Bali Bird Park.   www.bali-bird-park.com  In dit park leven meer dan 250 vogelsoorten uit o.a. Indonesië, Afrika en Zuid-Amerika. In de botanische tuin van ca.2 hectare kan je meer dan 2.000 plantensoorten zien, waaronder bijvoorbeeld 50 verschillende soorten palmbomen. Op de vele planten komen natuurlijk ontzettend veel verschillende vlinders af. In het park is ook een onderzoekscentrum wat bijzonder succesvol is in het in stand houden van deze bijzonder tropische vogels. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter