Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

 

Trendy Seminyak

De zuid-westkust is eigenlijk een aaneenschakeling van bars, restaurants en winkeltjes. Met als centrale punt Kuta. Na Legian gaat deze amusementsgordel naadloos over in het nieuwste en meest trendy centrum: Seminyak
 
Tot voor kort waren hier nog in geen velden of wegen hotels en restaurants, alleen maar rijstvelden. Na de jaren negentig is dit gebied uitgegroeid tot een van de meer exclusieve locaties op Bali. Vanwege deze exclusiviteit door de uitstekende hotels, stijlvolle restaurants, nachtclubs, trendy cocktailbars en duurdere winkels, liggen de prijzen hier veel hoger dan in de meeste andere plaatsen van Bali. Hoewel het brede strand net zo mooi is als dat van Kuta is het er een stuk rustiger. Het strand is echter niet wit in verband met de vulkanen op Bali. Wees wel voorzichtig want de zee kan hier erg ruw zijn.
 
 
 
 
Seminyak is ook bekend vanwege de vele partydrugs die hier te krijgen zijn. Pas op! Zeker hier is het onverstandig om drugs te kopen want de straffen op het bezit en gebruik van drugs zijn in Indonesië net als in Thailand zeer hoog met in het ergste geval de doodstraf.
 

Spa in Seminyak

Favoriete spa in Seminyak:
Jari Menari oftewel ‘Dancing fingers’, Jl. Raya Basankgkasa no.47, Seminyak.
+62-361 736 740, jarimenari@jarimenari.com, www.jarimenari.com, Reiziger Karen laat weten: “Dit is mijn favo massage plek van Bali. Eigenlijk van alle plekken waar ik me ooit heb laten masseren. Die mannen zijn allemaal super!”
 
Restaurants Seminyak
Naast de goede restaurants in de hotels en de uitstekende luxe restaurants met internationale gerechten, vind je hier ook goedkope warungs met lokale gerechten.
De meest trendy restaurants en bars vind je aan Jalan Dhyana Pura.
 

Een paar tips:

 • Ultimo: goed. Je kunt niet boeken.
 • Il Trattoria in dezelfde straat als Ultimo, Jl Laksmana is ook goed.
 • Echo Beach in Canggu is ook mooi, veel restaurants daar en maar 15 min. rijden van Seminyak
 • Metis in Kerobokan is meer upmarket, maar heeft een goede reputatie
 • Anantara in Jl Dyana Pura Seminyak heeft een mooi Thai restaurant en Rooftop Bar SOS. Goede plek om de zonsondergang te bewonderen rond 18.00u.
 • Mamma San is ook een aanrader
 • Me’tis –Kerobokan (chef formally Kafe Warisan) Artistiek, exclusief en hip. Waanzinnige galerie en winkel waar je je aan de exclusieve kunst (sieraden, houtsnijwerk, meubels) kunt vergapen.
 • The Living Room, Seminyak Jl. Petit. Bijzonder, koloniale sfeer in een oud huis.
 • Kafe Warisan. Buitenaf Kerobokan, overdag rijstvelden. Franse keuken, duurder, maar heel goed.
 • La Lucciola – Seminyak : eten wisselend, maar geweldige plek aan strand met lantaarntjes.
 • Warung Batavia: Ongelofelijk goedkoop en lekker (bijna in de moerassen, achter de winkelstraat).
Tekor Bali. Balinees eten, gezellige, niet te chique, locatie aan de boulevard.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter