Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Ubud

Ubud is een plaats in het centrum van Bali en wordt beschouwd als het culturele en spirituele centrum van het eiland. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. Vroeger was Ubud slechts een kleine gemeenschap rond Campuhan. Nu zijn de vele omliggende dorpen er aan vastgegroeid. Met ongeveer 60.000 inwoners is het nu dus een soort halfverstedelijkt dicht bevolkt platteland. Ondanks de vele inwoners heeft Ubud het dorspsgevoel nog steeds weten te behouden. Ondanks dat Ubud toeristisch is, heb je toch het gevoel in het echte Bali te zijn. Doordat Ubud in de heuvels ligt is het er koeler en natter dan in het zuiden.
 
Onder de vorst Tjokorde Gede Agung Sukawati (1910-1978) ontwikkelde zich rond 1930 het toerisme in Ubud. Hij startte Ubud’s eerste hotel en samen met o.a. Walter Spies en Rudolf Bonnet richtte hij de Pita Maha schildersorganisatie op. Zo werd Ubud het “cultureel hart van Bali”.
 
Ubud en omgeving in een woord omschrijven? Idyllisch! Bloemen, grote banyan bomen, tempels, fel gekleurde decoraties, rijstvelden, slaperige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen leven hier nog steeds zoals vele jaren geleden. Elke dag zie je ze rijden op hun scooters, prachtig gekleed met kleurrijke geweven manden op hun hoofd. Wandel door de smalle zijstraatjes, b.v. Jalan Kajeng en eindig in de rijstvelden. Kortom: als je op Bali bent, mag je een bezoek aan Ubud zeker niet missen!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter