Ubud

Bali vakantie - Ubud - Traditionele dansen - Kecak - Ramayana - Kunst - Musea - Yoga - Spa - Biologisch kruiden - Genezen

Ubud

Ubud is een plaats in het centrum van Bali en wordt beschouwd als het culturele en spirituele centrum van het eiland. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. Vroeger was Ubud slechts een kleine gemeenschap rond Campuhan. Nu zijn de vele omliggende dorpen er aan vastgegroeid. Met ongeveer 60.000 inwoners is het nu dus een soort halfverstedelijkt dicht bevolkt platteland. Ondanks de vele inwoners heeft Ubud het dorspsgevoel nog steeds weten te behouden. Ondanks dat Ubud toeristisch is, heb je toch het gevoel in het echte Bali te zijn. Doordat Ubud in de heuvels ligt is het er koeler en natter dan in het zuiden.
 
Onder de vorst Tjokorde Gede Agung Sukawati (1910-1978) ontwikkelde zich rond 1930 het toerisme in Ubud. Hij startte Ubud’s eerste hotel en samen met o.a. Walter Spies en Rudolf Bonnet richtte hij de Pita Maha schildersorganisatie op. Zo werd Ubud het “cultureel hart van Bali”.
 
Ubud en omgeving in een woord omschrijven? Idyllisch! Bloemen, grote banyan bomen, tempels, fel gekleurde decoraties, rijstvelden, slaperige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen leven hier nog steeds zoals vele jaren geleden. Elke dag zie je ze rijden op hun scooters, prachtig gekleed met kleurrijke geweven manden op hun hoofd. Wandel door de smalle zijstraatjes, b.v. Jalan Kajeng en eindig in de rijstvelden. Kortom: als je op Bali bent, mag je een bezoek aan Ubud zeker niet missen!


 • Winkelen in Ubud

  Winkelen in Ubud

  Bali vakantie - Ubud - Winkels - Kunst - Kunstgalerieën - Markt


  De hoofdstraten van Ubud zijn de Jalan Raya Ubud, Jalan Hanoman, Jalan Dewi Sita en de Jalan Monkey Forest met vele winkels (veel kunst, zilverwerk, kleding), restaurants, cafés en accommodaties.
  Verder lezen
 • Restaurants in Ubud

  Restaurants in Ubud

  Bali vakantie - Ubud - Restaurants - Dineren - Uiteten


  Ubud blinkt uit in biologische (organic) restaurantjes, verrukkelijke internationale keuken en heerlijke Balinese restaurantjes.
  Verder lezen
 • Musea in Ubud

  Musea in Ubud

  Bali vakantie - Ubud - Musea - Puri Lukisan - Neka - ARMA Museum - Antonio Blanco Museum


  Ubud is rijkelijk voorzien van musea. “Kunstenaars zijn gelukkig dat ze in staat zijn om twee keer te leven: Eerst in het heden, en later via hun creatieve inspanningen”.
  Verder lezen
 • Yoga

  Yoga

  Bali vakantie - Ubud - Yoga - De Yoga Barn - Intuitive Flow - Radiantly Alive Yoga Studio - Ubud Yoga House


  Aangezien Ubud het spirituele centrum van Bali is, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je nergens op het eiland zoveel Yoga studio’s vindt als hier. Van groot tot klein, voor elk wat wils.
  Verder lezen
 • Traditionele dans en muziek

  Traditionele dans en muziek

  Bali vakantie - Ubud - Traditionele dans en muziek - Legong Dans - Barong Dans - Kecak dans - Jegog - Entreebewijzen


  Onderscheidend in de Balinese cultuur is de muziek en de bijbehorende dansen. Dus als je in Ubud bent moet je eigenlijk zeker een van de vele dansvoorstellingen bezoeken. Deze dansen zijn niet alleen spiritueel gezien, maar ook in het dagelijks leven, van groot belang voor de Balinees
  Verder lezen
 • Spa

  Spa

  Bali vakantie - Ubud - Spa - Cantika Alami - Karsa Spa - Sang Spa - Taksu Spa - Spa Hati - Esoterische Balinese Healing Massage


  Als je op Bali bent en je wilt een spa bezoeken, dan is Ubud zeker een van de beste plaatsen om dat te doen. De spa’s in Ubud zijn er om bekend dat ze zich op fantastische plaatsen bevinden. Sommige liggen verborgen achter muren of je bereikt ze via een wandeling door een smal steegje. De prachtige ligging, midden in de rijstvelden is dan ook een verrassing. Het pittoreske karakter van Ubud’s omgeving vind je vaak terug in het ontwerp van de kuuroorden.
  Verder lezen
 • Tempels bij Ubud

  Tempels bij Ubud

  Bali vakantie - Ubud - Tempels van Ubud - Pura Tirta Empul - Gunug Kawi - Goa Gajah - Botanische tuin


  Naast de vele huis- en dorpstempels zijn er in de omgeving van Ubud ook verschillende bijzondere tempels te bezoeken. Balinese tempels zijn geen plekken waar mensen dagelijks samenkomen om te bidden, dus over het algemeen is het er rustig tenzij er ceremonies zijn.
  Verder lezen
 • Genoeg om te doen in Ubud (Excursies in Ubud)

  Genoeg om te doen in Ubud (Excursies in Ubud)

  Bali vakantie - Ubud - Wandeling door de rijstvelden - Jamu workshop - Fietsen - Monkey Forest - De witte reigers van Petulu - Kookworkshop


  Er is vanalles te doen in Ubud. Verken de omgeving met een wandeling of per fiets. Volg een workshop of een kookles in Ubud. Of Neem een kijkje in het Monkey Forest met zijn makaken of Petulu bij de witte reigers.
  Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Indonesië reizen: