Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Restaurants in Ubud

Ubud blinkt uit in biologische (organic) restaurantjes, verrukkelijke internationale keuken en heerlijke Balinese restaurantjes.
 
Bali Buddha Ubuds all time favoriet. Gezond, biologisch eten met zeer ruime keuze voor vegetariërs. Pizza’s met naar keuze normale, volkoren of spelt bodem. Om de hoek is een ‘Health store’.
Kafé Het yoga café van dezelfde eigenaars als de Yoga Barn en de naast gelegen Yoga Shop. Geen wonder dat het gehalte yogi’s hier groot is. Uitgebreid menu met dagelijks wisselende dagspecialiteit. Ga er naar toe voor een lekker koffie (ook met sojamelk), gezonde shake, lekker taartje, salades, lunch en wereldgerechten voor diner.
Clear Café Gezond eten in een hippe lounge setting. Het is hier zien en gezien worden. Ondertussen is er veel keuze voor raw food, vegetarisch en gezond. Favoriet van Raw Food goeroe David Wolfe.
Tutmak Voor een goede koffie en/of een uitgebreid ontbijt (de hele dag door) gaat men naar Tutmak, gelegen aan het voetbalveld. Uiteraard zijn de hele dag door maaltijden te verkrijgen.
Juice Jar Een leuk klein restaurantjes met nadruk op biologisch eten, ter herkennen aan de cocosnoten die klaar liggen om open gehakt te worden om op te drinken. De enige plek waar je wheat grass shots kunt krijgen.
Soma Sympathiek klein Raw food tentje met maar een paar tafeltjes binnen en 2 tafeltjes buiten. Eigenaar Johnny speelt regelmatig gitaar en heeft voor iedereen een praatje.
L’Nuriani presenteert een zeer smakelijke keuze van authentieke Balinese mini-rijsttafels. Erbij zijn dorstlessende drankjes van mint en gember. Absoluut de moeite waard.
Café Moka Een kenmerk van Moka zijn de kleine taartjes die je hier kunt eten. Verder zijn hier allerlei westerse delicatessen te koop, zoals ham en kaas, voor het geval je heimwee hebt naar een Italiaans belegd broodje.  
Kué In de winkel kan verse brood, broodjes en gebak worden gekocht, boven worden lichte maaltijden (sandwich, pasta etc) geserveerd.
Ryoshi Sushi eten kan bij Ryoshi voor een acceptabele prijs. Ca € 20 voor een sushi plank van 19 stuks.
Casa Luna Bekend Restaurant van Janet De Neefe. Fusion tussen traditioneel Indonesische gerechten en drankjes en westerse gerechten.
Indus Wat chiquer en beter restaurant. Wekelijks worden hier salsa avonden gehouden met een live band, entree gratis.
XL Lounge Voor reizigers met heimwee biedt XL Lounge (Nederlandse eigenaar) bitterballen en Heineken bier. Er is ‘s avonds een levendige clubatmosfeer met vaak live muziek.
CP Lounge Wil je uitgaan in Ubud, dan speelt hier regelmatig een band en kan hier gedanst worden.
Mozaic. Uitgeroepen tot het vierde restaurant van Zuidoost Azië. Voor een – naar westerse maatstaven - relatief laag bedrag eet je een 8 gangen menu in dit sterrenrestaurant. Reken er wel op dat je met een menu en wijnarrangement snel € 100 kwijt bent.
Nomads. Een van de meest luxe en biologische restaurants in het centrum met wit linnen tafelkleden en servetten. Een leuke plek voor een driegangen etentje voor een speciale gelegenheid, een verjaardag bijvoorbeeld. Dus zoek je wel iets speciaals maar niet in het budget van Mozaic, dan ben je bij Nomads voor circa € 10 klaar.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter