Spa      

Als je op Bali bent en je wilt een spa bezoeken, dan is Ubud zeker een van de beste plaatsen om dat te doen. De spa’s in Ubud zijn er om bekend dat ze zich op fantastische plaatsen bevinden. Sommige liggen verborgen achter muren of je bereikt ze via een wandeling door een smal steegje. De prachtige ligging, midden in de rijstvelden is dan ook een verrassing. Het pittoreske karakter van Ubud’s omgeving vind je vaak terug in het ontwerp van de kuuroorden.
 
Een bezoek aan een spa in Ubud is erg populair, vooral in de namiddag. Wat is er heerlijker dan na een ondernemende, warme dag een relaxte spa-behandeling te ondergaan. Dus om zeker te zijn van een plekje is het dan ook aanbevolen om vooraf een afspraak te maken. De Balinese massages kunnen behoorlijk stevig zijn. Dus zeg het gewoon als de druk van de massage te hard is, dan kun je optimaal van je behandeling genieten. Er zijn vele spa’s om uit te kiezen, maar het mooiste is natuurlijk een behandeling in een ontspannen, groene omgeving; in de rijstvelden. De meeste spa’s hebben een ophaal- en brengservice. Neem contact met hen op voor informatie hieromtrent.
 
Zoals gezegd, de keuze is reuze uit honderden Spa’s in Ubud, maar hieronder enkele aanbevelingen.
 
Cantika Alami (2)
“Cantika of santika” betekent “vreedzaam” in het Sanskriet. Deze spa bevindt zich waarschijnlijk op een van de mooiste plekjes van Ubud, tussen rustige, vreedzame rijstvelden (Jalan Sok Wayah, aan het pad naar Sari Organic) en de behandelingen zijn gebaseerd op natuurlijke, Balinese tradities. Geniet van een relaxte massage, rustgevende gezichtsbehandeling of herstellende lichaamsbehandeling om lichaam en geest weer op te peppen. De gebruikte producten zijn huisgemaakt. Men gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, bloemen, bladeren, fruit, zeewier en vele andere natuurlijke ingrediënten, direct uit hun tuin. De behandelkamers zijn met riet gedekte semi-open gebouwen in een prachtige, open tuin.
 
Aangezien deze spa midden in de rijstvelden ligt, kun je er niet komen met een auto. Ga bij voorkeur de tien benodigde minuten te voet over een prachtig pad door de rijstvelden en stoor andere bezoekers die willen genieten van de mooie rijstveldwandeling niet met je vervuilende motor op het smalle pad! Vanuit Jalan Raya Ubud, de hoofdweg, ga je richting Campuhan. Vóór de eeuwenoude bomen die over de weg hangen, leidt een pad aan de rechterkant naar de rijstvelden. Volg dit pad en je zult deze prachtige plek snel vinden.
 
Karsa Spa
Nog zo’n pareltje te midden van de rijstvelden is Karsa Spa. Nieuw (geopend oktober 2013) in oude Balinese stijl met prachtige vergezichten.
Slechts 30 minuten lopen vanuit het centrum, weg van de stof en drukte van het verkeer. Naast professionele healing-massages geeft men hier ook Reiki behandelingen. Ook hier maakt men gebruik van natuurlijke producten. Alleen Ayuvedische en organische oliën. Men geeft de voorkeur aan de producten van Nadis Herbal, een lokale producer met producten van de hoogste kwaliteit, en andere lokale biologische leveranciers. Men gebruikt water dat behandeld is op basis van een zout-onthardingsinstallatie. Het gebruik van planten, rustgevende geluiden van water, een lotusvijver en traditionele Balinese kunstwerken dragen bij aan een heerlijk gevoel van rust.
De spa is gebouwd met behulp van bio-septictank systemen om de omliggende rijstvelden te beschermen. Men recyclet met Eco Bali en is actief betrokken om anderen in het dorp aan te moedigen om hun afval netjes te verwijderen. Gezien de ligging op de Campuan heuvel zijn de zonsondergangen er geweldig! www.karsaspa.com
 
Sang Spa
Als je wilt bijkomen van bijvoorbeeld het shoppen in Ubud is dit een mooie plek om je body, mind en soul te relaxen. Deze spa is bekroond met de Bali Best Brand Award 2013. Operationeel sinds 2008 en ontstaan uit het idee om traditionele en eenvoudige spa-service te bieden aan alle gasten met redelijke en haalbare prijzen. Sang Spa staat bekend om de fullbody behandelpakketten zoals Holistic Sang Spa arrangement en Eat, Pray and Love arrangement.
 
Naast de reguliere massages kan men hier ook terecht voor holistische behandelingen zoals Intuitive Flow massage en Seven Chakra Chrystal healing. Ook is het mogelijk om zelf massagelessen te nemen.
 
In Ubud zijn twee vestigingen van deze Sang Spa:
Sang Spa 2,       Jalan Jembawan 13, Padang Tegal, Ubud 
Sang Spa 3,       Jalan Monkey Forest, Padang Tegal, Ubud (wat minder rustig gelegen dan Sang Spa 2) www.sangspaubud.com
 
Taksu Spa
Een ander juweeltje is Taksu Spa in het centrum van Ubud. Het Balinese woord Taksu staat voor “Spirit”. Behalve een spa vind je er ook: een restaurant, wellness-workshops, diverse healing-behandelingen yogalessen en yoga opleidingen. Er is een infraroodsauna, ozon-stoomsauna en een zoutwater zwembad. Om van de prachtige natuurlijke schoonheid van de omgeving te genieten is het aan te bevelen om overdag te gaan. Deze spa ligt op een prachtige locatie, verscholen aan het eind van een zijstraat van de hoofdstraat Jalan Raya Ubud (Jalan Goutama). Grenzend aan een kleine rivier. Er heerst volkomen rust en kalmte zodat je je ver van de stad voelt in deze natuurlijk groene omgeving. De prijzen van Taksu zijn wat hoger dan de gemiddelde, maar zeker de moeite waard. Prijs-kwaliteit verhouding is oké. Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.taksuspa.com
 
Spa Hati.
Hati betekent “hart”. Spa Hati is een commerciële onderneming, maar werkt binnen de Spa Hati Foundation. De winsten van de Spa worden weer geïnvesteerd in de stichting, met als doel de kwaliteit van leven van de Balinezen (zowel kinderen als volwassenen) te verbeteren door het verstrekken van onderwijs en werkgerelateerde cursussen.
 
De spa ligt in een aangename omgeving met uitzicht op rijstvelden. Ongeveer 1 kilometer van de markt. (Jalan Raya Andong, aan de rechterkant vanaf de markt) Hoewel niet luxueus is het er prettig en schoon. De behandelkamers zijn comfortabel. Ook is er een Japans aandoende buiten-behandelkamer te midden van vijvers met lelies en vissen. Van de aanwezige stoomcabine, zoutwater jacuzzi en zwembad met lounge-area kun je gratis gebruik maken. Wel zelf badkleding meebrengen. Een bezoek aan deze Spa is dus eigenlijk een win-win situatie. www.spahatibali.com
 
Esoterische Balinese Healing Massage
Agung Wijaya is een bekende beoefenaar van traditionele Balinese healing, Indonesische kruiden en  pranic healing. Hij is een Kundalini Reiki-master en een Shamballa Multi Dimensional beoefenaar.
Agung is gespecialiseerd in Oosterse massage gecombineerd met reflexology, accupressure om geblokkeerde energie los te maken, hoofdmassage met aloë vera om de geest los te maken, betelnoten blad, gallanga en ongekookte rijst body scrubs voor ontgiften van het lichaam en het in evenwicht brengen van de chakra's.  Zijn esoterische behandeling geneest het lichaam, geest en ziel.
Na een van zijn bijzondere, speciale behandelingen zul je je als herboren voelen.
Agung heeft geen website, zijn mobiele telefoon nr. is 0821 47 558 485
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel