Pura Taman Ayun

Dit prachtige tempelcomplex ligt in een schitterend park met bomen en vijvers vlakbij de plaats Mengwi, ongeveer 8 km ten zuidwesten van Ubud. Na de Besakih tempel (moedertempel) is dit de grootste tempel van Bali. Taman Ayun betekent “mooi park”. Dat zegt dus genoeg!
 
Deze tempel is tijdens de Mengwi periode in 1634 gebouwd door de toenmalige raja Gusti Agung Putu als familietempel. Het was de hoofdtempel van het koninkrijk met een gracht, lotusvijver en park. Eerst werd de tempel Taman Ahyun genoemd: “tempel omringd door water”. Een toepasselijke naam want de tempel is inderdaad omringd door water.
 
Op het tempelterrein staan vele karakteristieke meru-torens. Een meru is een pagode van drie, vijf, zeven, negen of elf verdiepingen. Hoe meer verdiepingen, hoe belangrijker. De torens staan symbool voor de bergen waar de goden verblijven. Deze “multifunctionele” tempel werd gebouwd ter verering van de goden van de bergen en meren, evenals voor de voorvaders van de Koninklijke familie van Mengwi. Het water staat symbool voor de zee en de tempel voor de berg Mandara Giri. De ongeveer 50 schrijnen en de paviljoens worden omringd door een gracht en het terrein is alleen bereikbaar via een brug. Via deze brug kom je bij een rijk versierde toegangspoort. Evenals Jatiluwih is deze prachtige tempel een “must-see” op Bali.
 
Tip: ga vroeg in de morgen als het nog niet zo warm is en de vele bussen met toeristen nog niet gearriveerd zijn. Dan kun je rustig genieten van deze schitterende tempel met zijn prachtige omgeving.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel