Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
De stad Bandung, de derde stad van Indonesië met een inwonersaantal van rond de 2,5 miljoen, is vooral bekend als het ‘Parijs van Java’, vanwege de vele chique koloniale gebouwen. De stad ligt op een hoog plateau (rond de 800 meter) omgeven door hoge vulkanen. Deze plek was goed verdedigbaar en dit was reden genoeg, samen met het aangenaam koele klimaat, voor de Nederlanders om hier een stad te stichten.
 
De streek was al ontgonnen door kolonisten die er uitgebreide theeplantages hadden aangelegd, maar begin 20e eeuw werd er serieus werk gemaakt met het bouwen aan de stad, zeker nadat er een goede weg en een spoorlijn waren aangelegd. Bandung werd een stad waar luxe tweede huizen, restaurants en winkels werden gebouwd.
 
Heden ten dage is Bandung vooral een grote stad, met veel industrie en een enorm verkeersprobleem, maar tussen de uitlaatgassen en verkeersdampen zijn er nog vele pareltjes van koloniale architectuur te vinden, zeker als je weet waar je moet zoeken.
 
 

Restaurant tips in Bandung:

 
Bandungse Melk Centrale, Jl. Aceh. Prachtig gebouw, serveert Indonesische maaltijden, ijs, sapjes, yoghurt, gebak.
Bragapermai, Jl. Braga 58. Leuke lunchroom voor kop koffie met iets lekkers tijdens stadswandeling! Heette in Nederlandse tijd Maison Bogerijen, verkoopt behalve gebak ook Hollandse koeken.
Warung Nasi Ampera (Jl Dewi Sartika 8). Ten zuiden van alun-alun.
Jalan Braga is de restaurantstraat van Bandung.
Momiji, Jl Braga 64, T (022) 420 37 86. Japans met een rustige sfeer.
New Braga Café, Jl Braga 15, (0421) 1567. Sundanees in koloniaal gebouw. Ook vegetarisch.
Kiosk, Braga City Walk, Jl Braga. Foodcourt, makkelijk om verschillend eten uit te proberen.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter