Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
In 1744 stichtte de Oost Indische Compagnie een tuin en een buitenverblijf op de plek waar de Botanische Tuinen zich nu bevinden en noemde het Buitenzorg.  In 1811, onder het bewind van Stamford Raffles werd de tuin volledig heringericht. Een paar jaar later, weer onder Nederlands gezag, werd de status van de tuin officieel tot Botanische Tuin verhoogd.  Het idee was dat hier gewassen en planten uit alle delen van Indonesië bestudeerd en geteeld zouden worden. Tot op de dag van vandaag worden de Tuinen hiervoor gebruikt.  In 1848 werd de West Afrikaanse oliepalm hier voor het eerst gepland. Vrijwel alle palmoliebomen uit Zuid Oost Azie stammen van deze oerboom af.
 
Vandaag de dag zijn de Tuinen een zeer populaire bestemming voor een dagtochtje voor lokale families. Kon je hier op een zondag of nationale feestdag dan is het park afgeladen met gezinnen en groepjes jongeren. Op andere dagen is het er rustig en kun je heerlijk door het mooi onderhouden park kuieren. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in de botanische uitleg die hier en daar op borden te belezen valt, het park biedt voor iedereen een welkome groene vluchthaven na alle hectiek van Jabotabek.
 
Restaurant de Daunen ligt midden in het park, met uitzicht over een glooiend grasveld. Een koffie op het terras hier, al dan niet met poffertjes, voert je rechtstreeks terug naar Tempo Doeloe.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter