Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Kalibaru: relaxed dorpje tussen plantages

Kalibaru is een klein dorp op de zuidelijke weg naar het meest oostelijke punt van Java. Dit dorp is ook de plaats vanwaar je vertrekt om naar Nationaal Park Meru Betiri en Sukamade te gaan. Maar het heeft meer te bieden dan alleen de uitvalsbasis voor deze trip. Vaak blijven reizigers hier maar één nacht, maar dit is een prima plek om een extra dagje te plannen; of om een beetje uit te rusten of om de omgeving te bekijken.
 
 

Excursies en bezienswaardigheden bij Kalibaru

In en rondom Kalibaru zijn meerdere kleine excursies mogelijk; wandelingen langs de rijstvelden, plantagetour waar je ziet hoe allerlei kruiden als kruidnagel, pepers, nootmuskaat en vanille groeien, grote plantagewandelingen langs cacao-, rubber- en koffieplantages, bezoek aan kleine fabriekjes in het dorp, waaronder een koekjesfabriek en een rubberfabriek, bezoek aan de lokale markt en daar een vers gebarbecued sateetje met pindasaus eten. Ook een tourtje met een dokar (paardenkar) behoort tot de mogelijkheden. Er zijn meerdere hotels in Kalibaru die mooi opgezet zijn; kleine bungalows in mooie tuinen en een zwembad. Een prima plek voor een extra dagje!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter