Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Berastagi, 1300 meter boven zeeniveau gelegen, heeft een aangenaam koel klimaat, soms zelfs koud in vergelijking tot de rest van Sumatra. Neem dus vooral een trui mee voor de soms frisse avonden. Dit koele klimaat is de reden waarom dit dorp met zijn groen begroeide vulkanen al in de tijd van de Nederlandse kolonisten een populair vakantie resort werd. Berastagi is voor Medan wat Buitenzorg (nu Bogor) voor Jakarta was: een landelijk plaatsje om te ontsnappen aan de drukkende zomerhitte van de grote stad. Ook nu komen in de weekenden lokale dagjes mensen picknicken en natuurlijk de levendige lokale markt bezoeken, met kraampjes vol met fruit en groente uit de vruchtbare omgeving, als tomaten, wortels, sinasappels, passievrucht, rambutan en ook bloemen. Maar ook veel kleding en andere zaken die op marktkramen te vinden zijn. Met wat geluk tref je wellicht nog een vrouw uit de bergomgeving in traditionele Karo Batak kleding, herkenbaar aan de typische vorm van de sjaals die op het hoofd geknoopt zijn. Het stadje zelf, met zo’n 600.000 inwoners, is zoals de meeste Indonesische plaatsen niet gebouwd met esthetiek als prioriteit; Berastagi bezoek je dan ook vooral voor de omgeving, zoals de Karo Batak dorpen en de actieve vulkanen Sinabung en Sibayak. Ook op de route van en naar Berastagi zijn vaak fruitkraampjes te vinden. Stop liever niet bij kraampjes waar zeldzame dieren worden tentoongesteld, vaak gelegen aan een ketting. Doordat er met toerisme geld te verdienen is aan zeldzame dieren, wordt veel dierenleed veroorzaakt. Dieren worden gestroopt uit hun natuurlijke omgeving en hierdoor mogelijk met uitsterven bedreigd.
 
 

Restaurants in Berastagi

In de hoofdstraat, Jalan Veteran, zijn ’s avonds avondstalletjes te vinden en er zijn enkele Chinese restaurants, zoals Asia en Berastagi Seafood.
 
Bezoek eens een Masakan Padang die populair is bij de lokale bewoners (en dus een goede omloopsnelheid in het eten heeft). Hier staan de gerechten klaar in schalen, naast de standaard rijst, groenten, saus en sambal, kies en betaal je wat je nog meer wilt eten.
 
Populair bij backpackers zijn restaurants met ook westerse gerechten en bier op de kaart: Café Raymond (Jl Trimurti 49) en Smiley’s Café (Jl Perwira 1). 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter