Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
  Tips voor restaurants in Medan

  Rumah Makan Famili, Jl Sisingamangaraja 31

  Door locals drukbezocht restaurant. Goede plek om de Masakan Padang (de Sumatraanse keuken die over heel Indonesië is verspreid) uit te proberen. Bij een Masakan Padang worden ’s ochtends en gedurende de dag grote schalen eten voorbereid. Je krijgt rijst, groente (sayur), saus, evt sambal (heet!), en dan wijs je aan wat je er verder nog bij wilt en dat reken je af.

  Chinees Restoran Ria, Jl Letjend Haryono MT 11-15 (vroeger Rex theater)

  Wanneer de gegoede locals of chinese zakenlui of familie op chic gaan, gaan ze hier heen. Grote ronde tafels in een historisch gebouwen, met vlees, vis, eend, kreeft, alles op het menu. Wel even naar de dagprijzen vragen. 

  Merdeka Walk, Lapangan Merdeka

  Een aaneenschakeling van zaakjes en restaurantjes in het hart van het oude centrum, waar de locals graag flaneren. Ook leuk om nog even iets te gaan drinken.  Corner Café Raya, hoek van Jl Sisingamangaraja / Sipiso-Piso

  Het bekendste reizigersrestaurant, voor als je toe bent aan iets anders of een biertje. Om de hoek van de grote moskee.

  Bollywood, Jl. Muara Takus 7. Huiskamer-restaurant met 4 tafels dat authentiek Indiaas eten serveert.

  Rumha Kopi Waknoer, Jl. Uskup Agung 15, www.waknoer.com. De jetset van Sumatra komt eten en cocktails drinken in dit koloniale huis met terras.

  Trattoria, Jl. Uskup Agung 17. Pizzeria in een mooie setting, waar je kunt kiezen tussen binnen en buiten eten. 

  Tip geldzaken 

  Pin voldoende geld in Medan voor de rest van de trip door Noord-Sumatra. Er zijn alleen in grote plaatsen pinautomaten en dus niet bij een jungle bezoek aan de orang-oetans of olifanten. Pas in Berastagi is er weer gelegenheid om te pinnen.

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter