Indonesië8,9
Beoordeling van onze Indonesië reizen:
8,9/10 - 648 recensies

Sumatra is een eiland van jungle en vulkanen

Sumatra is een eiland vol indrukwekkende natuur. Ben je op zoek naar jungle dan zit je hier goed! In het Gunung Leuser Nationaal Park ga je bij Bukit Lawang op zoek naar de bedreigde orang-oetans en in Tangkahan maak je een trekking in de jungle en kun je tuben op de rivier. Een vulkaan beklimmen en door de vulkaankrater lopen doe je bij het koelere Berastagi. Het Tobameer is het grootste meer van Zuidoost Azië en één van ’s werelds hoogst gelegen én diepste meer ter wereld. Dit enorme vulkaanmeer is ontstaan in de krater van een enorme uitbarsting van een supervulkaan.

 

Sumatra: Transsumatra route en Minangkabau in West Sumatra

Sumatra is een enorm eiland. Noord en West Sumatra worden met elkaar verbonden door de Transsumatra route, die ongeveer twee dagen in beslag neemt. Bukittingi is de uitvalsbasis naar de Minangkabau, een matriarchaal georganiseerde samenleving. In deze groene omgeving zijn mooie wandelingen te maken naar de Sianok Canyon en de onbekende Harau kloof. Sawah Lunto is een verrassend Oudhollands dorpje, die je per oma fiets kunt gaan ontdekken. Bij Padang kun je je vakantie aan het strand afsluiten.
 

Sumatra bouwstenen en Sumatra rondreizen

Met Footprint Travel maak je je eigen individuele rondreis Sumatra. Je kunt zelf je rondreis Sumatra samenstellen aan de hand van de Sumatra bouwstenen (hieronder Sumatra reizen geheten) óf je kunt Sumatra combineren met andere eilanden van Indonesië. Hieronder zie je alle voorbeelden van bouwstenen Sumatra en rondreizen Indonesië met Sumatra erin.
 
We willen je een unieke, onvergetelijke reiservaring bieden die helemaal aansluit op jouw wensen. Op de rondreizen van Footprint Travel worden niet te missen hoogtepunten gecombineerd met onontdekte plekjes. Je maakt je privé rondreis Sumatra verder op maat met extensies en excursies. Voor een splitsing tussen rondreizen en bouwstenen kun je kijken in het overzicht Rondreizen Sumatra, en in het overzicht Bouwstenen Sumatra reizen.