Namibië reizen - Praktische reisinformatie

Vakantie Namibië reizen - Rondreis Namibië - Bouwstenen Namibië • Beste reistijd Namibië en weer Namibië

  Beste reistijd Namibië en weer Namibië

  Klimaat Namibië - beste tijd wilde dieren spotten - beste reistijd Namibië


  Namibië behoort tot één van de droogste landen van Zuidelijk Afrika. De hoogteligging en nabijheid van de oceanen zijn de belangrijkste beïnvloeders van het klimaat.  
  Verder lezen
 • Visum Namibië, Botswana, Zambia & Zimbabwe

  Visum Namibië, Botswana, Zambia & Zimbabwe

  Visum - Namibië - Botswana - Zambia - Zimbabwe - geldigheid paspoort - ambassades


  Voor Namibië en Botswana heb je geen visum nodig, voor Zambia en Zimbabwe is een visum wel verplicht. Naast een visum zijn er vaak ook andere eisen die een land stelt voordat je het kan bezoeken. Zelfs als je een tussenlanding maakt, kunnen er aanvullende documenten worden gevraagd door het land waar de tussenstop wordt gemaakt. Lees dus aandachtig deze informatie voordat je vertrekt. 
  Verder lezen
 • Gezondheid: vaccinaties & malaria Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe

  Gezondheid: vaccinaties & malaria Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe

  Ga goed voorbereid op reis! Lees hier welke inentingen (vaccinaties) voor Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe worden aanbevolen en verplicht zijn. En weet jij of er malaria is in deze landen? Jazeker! Welke maatregelen kan je nemen om jezelf tegen malaria te beschermen? En we hebben een handige checklist voor een Eerste hulp set voor op reis voor je samengesteld! 
   
   
  Verder lezen
 • Veilig reizen Namibië

  Veilig reizen Namibië

  Veiligheid Namibië - Ambassade - Namibië specialist - Reisverzekering


  Het gros van de gastvrije bevolking van Namibië is eerlijk is. Met in acht neming van voorzorgsmaatregelen zullen de meeste toeristen zonder vervelende ervaringen terugkeren van hun vakantie vieren. Lees meer over een aantal onderwerpen met betrekking tot de veiligheid, inclusief handige telefoonnummers in geval van nood. 
   
  Footprint Travel biedt veilige accommodaties in gebieden die als veilig bekend staan, dit zal ook zeker bijdragen aan een onbezorgde vakantie in het prachtige Namibië. 
   
   
  Verder lezen
 • Geldzaken Namibië

  Geldzaken Namibië

  Valuta Namibië- Wisselkoers Namibië - Namibisch geld


  In deze rubriek worden verschillende geldzaken in Namibië besproken, zoals welke valuta het beste mee te brengen naar Namibië, wisselkoers rand en euro, en hoe in het beste geld wisselen. Maar ook tips over fooien geven, afdingen en kosten ter plaatse.
  Verder lezen
 • Duurzaam Reizen Namibië

  Duurzaam Reizen Namibië

  Namibië - Vakantie - Fair Trade Reizen - Duurzaam Toerisme


  Footprint Travel gelooft dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een land. Door de keuzes die jij op je vakantie in Namibië maakt, kun je bijdragen aan een betere wereld.
  Verder lezen
 • Ambassade Namibië

  Ambassade Namibië

  Ambassade Namibie in Nederland - Visum - Nederlandse Ambassade in Zuidelijk Afrika


  Hier vind je zowel de contact gegevens van de ambassades van Namibië, Botswana, Zambia, en Zimbabwe als de Nederlandse ambassade en consulaten in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. 
  Verder lezen
 • Wilde Dieren Namibië

  Wilde Dieren Namibië

  Veilig op Safari - Big 5 - Wildlife - Tips - Selfdrive - Namibië


  Als je op safari reis in Namibië gaat, heb je grote kans om de Big Five en vele andere dieren te spotten. Maar hoe ga je veilig om met deze wilde dieren?
  Verder lezen
 • Kleding Namibië en Inpaklijstje

  Kleding Namibië en Inpaklijstje

  Tips kleding Namibië - Cultuur Namibië - Inpaklijstje


  Heb ik in Zuid-Afrika speciale kleding nodig voor religieuze gebouwen en tempels? Welke kleding is voor Namibië praktisch? Kan ik mijn sieraden veilig meenemen naar Zuid-Afrika? Antwoord op deze vragen en een handig inpaklijstje, vind je in deze rubriek. En wat dragen de Namibiërs eigenlijk zelf?
  Verder lezen
 • Tijdsverschil Namibië

  Tijdsverschil Namibië

  Tijdzone & Tijdverschil Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe - Hoe laat wordt 't donker in Windhoek?


  In welke tijdzone bevinden Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe zich? Wat is het tijdsverschil met Nederland? Hoe laat wordt het donker in Windhoek?
  Verder lezen
 • Telefonie en internet in Namibië

  Telefonie en internet in Namibië

  Internet Namibië - Mobiele telefoon - Elektriciteit - Stekker Namibië - Kengetal Namibië


  Deze rubriek geeft antwoord op vragen over bereikbaarheid en contact met het thuisfront. Is er goed internet in Namibië beschikbaar? Kan ik mijn mobiele telefoon of laptop gebruiken? Heb ik een speciale stekker nodig voor Namibië?

  Verder lezen
 • Auto huren Namibië

  Auto huren Namibië

  Kosten - Huurauto Namibië - Tips zelf auto rijden Namibië - Goedkoop


  Informatie over voordelige huurauto in Namibië? Welk auto type (auto grootte) heb je nodig? Welke kosten zijn inbegrepen en welke kosten komen er nog bij? Waar moet ik rekening mee houden als ik zelf wil auto rijden in Namibië? Is auto rijden in Namibië veilig?
  Verder lezen
 • Vliegtickets Namibië

  Vliegtickets Namibië

  Vliegreis Namibië - Goedkope vliegtickets Windhoek - Regionale vluchten Namibië


  Deze rubriek geeft antwoord op veel gestelde vragen als: Hoe vind ik de goedkoopste vliegtickets naar Namibië? Kunnen jullie me helpen bij het boeken van regionale vluchten in Namibië?
  Verder lezen
 • Cultuur Namibië

  Cultuur Namibië

  Foto's maken - Cadeautjes - Bedelen - Hand geven - Respect tonen


  Bij Footprint Travel vinden we het belangrijk om met respect voor de lokale cultuur in Namibië te reizen. Lees hier meer informatie om op reis in Namibië om te gaan met de cultuur, omgangsregels en gewoontes.
  Verder lezen
 • Taal Namibië

  Taal Namibië

  Woordenlijst - Taal - Engels - Afrikaans - Duits - Oshiwambo - Shona - Kliktalen


  De officiële taal in Namibië is Engels, maar Oshiwambo wordt het meest gesproken. Daarnaast zijn er nog tientallen talen en dialecten. Wij geven je een overzicht van enkele handige basiszinnen voor onderweg in de meest gesproken talen. En voor degene met een talenknobbel, een kleine introductie in de kliktaal!  
   
  Verder lezen
 • Eten & Drinken Namibië

  Eten & Drinken Namibië

  Namibisch eten - typische gerechten - vegetarisch eten - drinken


  Door de mix van culturen zijn er veel verschillende keukens in Zuid-Afrika. Meer informatie over vegetarisch eten, alcohol, drinkwater, eten met kinderen en eetgewoonten.
  Verder lezen
 • Boeken en films over Namibië

  Boeken en films over Namibië

  Reisgids Namibië - Boeken Namibië - Films - Informatie - Geschiedenis - Cultuur


  Reisgidsen, films en boeken geven een goede voorbereiding en onderweg meer informatie over geschiedenis en cultuur van Namibië. Ze zorgen alvast voor voorpret voordat je vertrekt naar Namibië,
   
  Verder lezen