Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Bellen

Je kunt ter plaatse een prepaid SIM kaart kopen voor je mobiele telefoon (zorg in Nederland ervoor dat je telefoon geen Sim-lock heeft). De twee belangrijkste aanbieders in Namibië van mobiele telefonie zijn: MTC en Telecom Namibia. Op het moment van schrijven heeft MTC een betere dekking en opwaardeerkaarten zijn overal verkrijgbaar.
Je krijgt dan een Namibisch nummer en kunt goedkoop bellen om restaurants te reserveren of tussen reisgenoten onderling. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen. Neem je ook een internetbundel dan kun je goedkoop internetten, e-mailen en WhatsAppen en ben je niet afhankelijk van aanwezige wifi connectie. Maar niet overal is goede internetdekking. Met een plaatselijke simkaart ben je meestal wel gebonden tot het land waar je deze simkaart koopt, dus indien je grensoverschrijdend reist kan deze optie minder interessant zijn.
Tip: Geef thuisblijvers en onze lokale vertegenwoordiger Abang Africa je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.

Landscodes

​Om te kunnen bellen, onthoud dan dat je de juiste landcode gebruikt en vergeet niet de eerste nul van de regiocode te laten vervallen.
  • Namibië: +264
  • Botswana: +267
  • Zambia +260
  • Zimbabwe +263
  • Nederland +31
  • België +32
 

Ontvangst

In Namibië is het minder goed gesteld met bereikbaarheid. Hier word wel aan gewerkt en het verbeterd ieder jaar maar vooral in het zuiden zijn er stukken tussen de dorpjes waar er geen ontvangst mogelijk is. Er is wel bijna in ieder gehucht of nederzetting een mast dus bij de minste geringste teken van beschaving ben je bereikbaar. Botswana is de ontvangst wisselend maar redelijk goed.
 

Internationaal bellen

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In internetcafés is het vaak mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit de goedkoopste optie. Skypen met de eigen laptop is ook vaak mogelijk in veel hotels, cafés en restaurants met draadloos internet. Hou hierbij wel rekening met andere gasten. Heb je een probleem en moet je dringend onze lokale vertegenwoordiger bellen, vraag eventueel of de hotelreceptie wil bellen naar Abang AfricaAbang Africa kan je dan eventueel terugbellen, zodat het hotel geen kosten maakt. Uiteraard is dit een stuk goedkoper dan bellen met je Nederlandse nummer.

 

Internet

Ongelimiteerde internet is niet vanzelfsprekend. Het is veel duurder en daarom heeft lang niet ieder huishouden in Zuidelijk Afrika heeft beschikking over internet. Hoewel nog niet alle accommodaties die wij gebruiken onbeperkt draadloos internet hebben worden ze er steeds meer bewust van dat die internationale reiziger hier wel een zeer hoge prijs op stelt dus vinden wij dat steeds meer accommodaties dit gaan bieden. Indien dit niet geboden word hebben ze bijna altijd een andere oplossing en zijn ze zeer behulpzaam. Internet waar het wel aanwezig is, zal niet zo snel zijn als je het gewend ben dus geduld is hier geboden. Indien je onderweg moet internetten zijn er internetcafé in meeste grotere dorpen. Veel hotels, cafés en restaurants bieden (betaald of onbetaald) draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. In kleinere plaatsen en meer afgelegen gebieden moet je hier echter niet op rekenen. Prijzen en de snelheid van de connectie kunnen sterk variëren.
 

Elektriciteit en reisstekker Namibië

In Namibië is de voltage 220 volt. In Namibië gebruikt men niet dezelfde stekker als in Nederland. Stopcontacten hebben drie ronde gaten. Om je apparatuur te gebruiken, heb je een verloopstekker (wereldstekker) nodig.  In Nederland kun je deze verloopstekker in reiswinkels en bij de ANWB kopen. In Namibië kun je het vaak op de luchthaven vinden, en in enkele supermarkten. Toch is het vaak handig om het in Nederland al aan te schaffen, zodat je niet bij aankomst wordt geconfronteerd met een lege batterij van camera of mobiele telefoon, net als je het thuisfront wil sms-en dat je veilig bent aangekomen.

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter