Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Zomertijd & Wintertijd 

Namibië valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +1 en tijdens de zomertijd in tijdzone UTC +2. Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later. Een uitzondering hierop: tussen de laatste zondag van maart en de eerste zondag van april en tussen de eerste zondag van september en de laatste zondag van oktober is er geen tijdsverschil. Het grote voordeel door dit beperkte tijdsverschil is dat je nagenoeg geen last hebt van een jetlag! 
 
Voorbeelden: 
  • Op 1 januari is het 10.00 in Amsterdam en 11.00 in Windhoek. 
  • Op 1 april is het 10.00 in Amsterdam en ook 10.00 in Windhoek.
  • Op 1 juli is het 10.00 in Amsterdam en 9.00 in Windhoek. 
  • Op 1 oktober is het 10.00 in Amsterdam en ook 10.00 in Windhoek.
 
Mogelijk bezoek je ook Botswana, Zambia en Zimbabwe. Dan gelden de volgende tijdsverschillen met Nederland: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het daar 1 uur later. In Botswana, Zambia en Zimbabwe is er dus een mogelijk een tijdsverschil met Namibië. Dus check goed wat de tijd is als je de grens oversteekt. 
 
 

Zonsopkomst en zonsondergang

In juni tot augustus (winter op het zuidelijk halfrond) komt de zon rond 6 uur op. De zon gaat onder tussen 5 en 6 uur ‘s avonds.
Op deze website kan je de exacte tijden per dag bekijken.
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter