Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Namibië strand

Namibië ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft kilometers kust. Footprint Travel raadt je niet aan om naar Namibië te gaan voor een strandvakantie. Het water is koud en het is langs de kust vaak mistig. Toch zijn er genoeg redenen om wel naar de kust van Namibië te gaan! Want er is genoeg te doen én te zien!   
 

Swakopmund: actief aan zee

Swakopmund is een gezellige stad waar je nog veel oude koloniale gebouwen kunt vinden vanuit de periode dat Namibië een Duitse kolonie was. Swakopmund ligt aan de kust en vanuit hier kun je verschillende leuke activiteiten doen:
  • Bootsafari: maak een boottocht door de Walvis Bay en spot dolfijnen en zeehonden.
  • Zeekajakken: kajak tussen de zeehondjes en met een beetje geluk dobber je zelfs tussen de dolfijnen.
  • Walvis spotten: de baai voor de kust van Swakopmund heet niet voor niks de Walvis Bay. Oktober en november zijn de beste maanden om verschillende soorten walvissen te zien, maar vanaf juli passeren zij dit gebied.
  • Sand boarden: zoef de zandduinen van de Namibwoestijn af. Plat op je buik of staand: wat kies jij?
  • Paragliden boven de oranje duinen aan de kust!
 

Zeehonden in Cape Cross

Ten noorden van Swakopmund ligt Cape Cross. Hier is een zeehondenkolonie te vinden die 100.000 tot 200.000 zeehonden telt. Heel leuk voor een stop als je onderweg bent van Swakopmund naar Twyfelfontein.
 

De Skeleton Coast van Namibië

Dit gebied is ruig en weinig bezocht. Alleen voor echte avonturiers die wat bijzonders willen, aan te raden. Skeleton Coast is alleen bereikbaar met een 4x4 terreinwagen en is nagenoeg onbewoond. Er zijn dus ook geen accommodaties, je bent in dit gebied echt op jezelf aangewezen. Je moet dan ook in konvooi rijden, 4x4 ervaring hebben, een goede uitrusting mee hebben inclusief water, benzine tanks en een satelliettelefoon. Kortom goed weten waar je mee bezig bent. Rij langs de kust tussen de scheepswrakken door, ga op zoek naar de zeldzame zwarte neushoorn en kampeer op één van de meest geïsoleerde plekken op aarde.
 

Namibië Rondreis en bouwstenen met bezoek aan het strand

Met een passie voor reizen en een liefde voor Namibië hebben Sanne, Zsa-Zsa, Karin, Ferry en Paulien een aantal prachtige rondreizen samengesteld. Deze reisspecialisten kennen Namibië goed, weten de mooiste accommodaties te vinden, adviseren je over de mogelijkheden van een huurauto en helpen je graag bij het boeken van je vliegtickets. Bekijk de individuele rondreizen Namibië en wie weet vertrek jij binnenkort! Stel je liever je eigen reis samen, heel goed! Bekijk dan de bouwstenen Namibië. Met de verschillende extensies kun je je reis door Namibië verlengen. We snappen helemaal dat je een extra nacht in Swakopmund wilt blijven, er is immers zó veel te doen!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter