Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet en Wifi

Veel hotels, cafés en restaurants bieden gratis draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. De meeste hotels hebben gratis wifi in de lobby (waarvan de kwaliteit nogal eens wisselt), en soms ook in de kamers. De landelijke netwerken zijn redelijk snel en stabiel. Er zijn ook internetcafé's in de steden.
 

Internationaal bellen

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In steeds meer internetcafés is het mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit een goedkopere optie. Skypen met je eigen laptop of smartphone is het goedkoopst. Dit is vaak mogelijk in hotels, cafés en restaurants, mits de wifi goed en stabiel is. 
 
De landcode om naar Sri Lanka te bellen is +94. De landcode om naar Nederland te bellen is +31 en de landcode om naar België te bellen is +32. Vergeet niet de eerste nul van de regiocode te laten vervallen.
 

Lokale Simkaart

Je kunt ter plaatse een lokale prepaid Simkaart kopen voor je mobiele telefoon (zorg dat je telefoon geen SIM-lock heeft). Je kunt o.a. kiezen tussen Dialog, Mobitel, Etisalat, Airtel en Hutch. Simkaarten en opwaardeerkaarten zijn overal te verkrijgen, beginnend in de aankomsthal van het vliegveld. Je krijgt dan een Sri Lankaans nummer en je kunt goedkoop je chauffeur of gids bellen, restaurants reserveren of afspreken met reisgenoten. Je kunt op deze manier ook goedkoper sms’jes naar Nederland sturen. Geef thuisblijvers en ons/onze lokale vertegenwoordiger je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft.
 

Handige apps

​Wanneer je over een smartphone of tablet beschikt, kun je de volgende apps downloaden voor actuele informatie of ontspanning voor je vakantie in Sri Lanka. Heb jij nog andere suggesties, laat het ons weten! 
 
  • Sri Lanka:
Colombo City Guide
This is Hanbantota
Atamasthana Sri Lanka
(8 heilige plaatsen)
Places to visit in Jaffna
Sihala Dictionary
 
  • Algemeen:
Tripadvisor
XE Currency
Google Translate
 
  • Nieuws & weer:
AccuWeather
AdaDerana-Sri Lanka News
Daily News (Sri Lanka)
  • Foto & Film:
Quik
Snapseed
Lapse it
Onedrive of Dropbox (voor back-up)
 
  • Geo Info:
Maps.me (offline kaartlezen)
Tomtom
CityGuide Sri Lanka
 
 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter