Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Klimaat Sri Lanka

Sri Lanka is een vakantie bestemming gedurende het gehele jaar. Het eiland kent wel twee moessons (regenseizoenen). Tussen het droge en het regenseizoen in, is er soms een gemixt weerbeeld met ‘drie-seizoenen-in-een-dag’: zonnig, bewolkt en een bui. Dus waar verblijf je wanneer het beste?
 
 Droge seizoenNatte seizoen
Zuidwestdecember - maartmei-september
Noordoostmei - septemberoktober-januari
 
 
Ook in het natte seizoen kun je genieten van prachtige dagen met zon en een blauwe hemel. Daar staat tegenover dat het ook wel eens regent in het droge seizoen. Als er een tropische storm over het land trekt, is de kans op overstromingen en aardverschuivingen groot. Houdt daarom goed het weer in de gaten.
 
In Sri Lanka is het over het algemeen heet en vochtig. Gemiddeld is het 27 graden overdag aan de kust en de vochtigheid kan oplopen tot 90%. In de heuvels liggen de temperaturen veel lager (gemiddeld 20 graden overdag), vooral ’s avonds. Met name in de wintermaanden kan het rondom Nuwara Eliya erg koud zijn 's avonds en 's nachts.
 

Beste Reistijd Sri Lanka

Je kunt Sri Lanka het hele jaar door prima bereizen. Zoals hierboven beschreven, is er twee keer per jaar een regentijd is in verschillende delen van het land, waarbij het zelden de hele dag regent. Ook in de droge tijd kan er een bui kan vallen. De warmte kan in de regentijd wel wat drukkend aanvoelen. De buien in de regentijd zijn meestal in de namiddag, avond of ’s nachts en vaak van korte duur. De beste maanden zijn februari tot en met april, dan is het in het hele land droge tijd. 

Zonsopkomst en zonsondergang Sri Lanka

Rond een uur of 6 ‘s ochtends is het licht en rond een uur of half zeven ‘s avonds gaat de zon onder. Op deze website kan je de exacte tijden per dag bekijken. 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter