Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Visum Sri Lanka

 
Om te reizen in Sri Lanka heb je een visum nodig. Het is vrij simpel om deze te verkrijgen, dit kan online op de officiële website van de Sri Lankaanse overheid (in het Engels). De kosten van dit e-visa zijn $ 35, te betalen met creditcard. Na maximaal twee werkdagen zal je het e-visum ontvangen. Print deze dan uit, stop hem bij je paspoort en neem de print mee op reis. Het e-visum is goed voor 30 dagen verblijf in Sri Lanka.
 
Ook is het mogelijk om een visum aan te vragen bij de ambassade. Wend je tot de ambassade als je een toeristenvisum wilt aanvragen voor een verblijf langer dan 30 dagen. Het is ook nog mogelijk om een ‘visa on arrival’ te verkrijgen op het vliegveld van Colombo. Dit is echter niet aan te raden. De kosten hiervan zijn hoger ($ 40) en verwacht een erg lange wachttijd.
 

Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden aan je paspoort:

  • Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Sri Lanka (1 dag korter en de luchtvaartmaatschappij laat je niet vertrekken uit Nederland).
  • Je paspoort moet een lege pagina hebben voor het visumstempel. 
 

Contactgegevens Sri Lankaanse ambassade

Sri Lankaanse ambassade in Nederland:
Jacob de Graefflaan 2
2517 JM Den Haag
Telefoonnummer: (+31) 70 365 5910
Email: mission@infolanka.nl
 
Sri Lankaanse ambassade in België:
Rue Jules Lejeune 27
1050 Brussels
Telefoonnummer: +32 (0)2 344 53 94 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter