Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Hendrike en Godelieve - 28-12-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
We hebben veel cultuur gezien en ook natuur. De reis had een rustig tempo en omdat alles geregeld was, van chauffeur tot accommodatie, was het een ontspannen reis. Het reizen met een chauffeur waar je steeds mee af moet stemmen is wel even wennen, maar heeft ook voordelen. We hebben een prachtige reis gehad en veel gezien!
 
Hoogtepunten op deze reis
De hoogtepunten voor ons waren beide rotsen van Sigiriya, de tempel in Dambula, de theevelden, een treinreis, Little Adams Peak, de Polwaththa ecolodge en Galle.
In Anuradhapura hebben we de ruines bezocht. In Sigiriya de leeuwenrots en ook Pidurangala Rock. Allebei een aanrader, flink klimmen in de hitte maar het uitzicht is een mooie beloning. We vonden de excursie naar de theefabriek interessant en een aanrader. De excursie naar Liptonseat viel een beetje in het water door dikke mist en regenwolken. Ook het bezoeken van een houtbewerkingsfabriek en de ayurvedische kruidentuin waren leuk en leerzaam. Bij de excursie bij Sigiriya naar het dorpje vonden we de kookdemonstratie en het boottochtje leuk! Onderweg kun je ook achterop een ossenwagen, dit wilden we niet, maar dat vond men moeilijk te begrijpen. 
 
Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
De accommodaties waren vrijwel allemaal uitstekend. Vaak lagen ze wel wat ver afgelegen van bv een restaurant. Omdat wij een rustig reistempo hadden, hadden we ook tijd om zelf op pad te gaan. Door de ligging van de hotels, moesten we met de auto. Dat belemmerde een beetje in het gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd zaten we wel in mooie hotels op mooie plekken. Het is goed dat reizigers dit weten en daarmee een afweging kunnen maken wat het zwaarst weegt. Wij vonden het hotel bij Singaraja regenwoud onder de maat, verouderd. De hotels die er uitsprongen waren: Polwaththa ecolodge (prachtig gelegen, mooie authentieke houten appartementje tussen de hoge boomtoppen, heerlijk eten, prachtige wandelingen gemaakt met de gids van de lodge!), het hotel in Ella (vriendelijke familie, comfortabele en ruime kamer), Galle (mooi oud pand midden in het stadje), het guesthouse in Negombo  (rustig gelegen oase, gastvrije ontvangst). 

 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka: Polwaththa EcolodgeSri Lanka reizen - Sri Lanka: Polwaththa EcolodgeSri Lanka reizen - Sri Lanka: Polwaththa Ecolodge