Hergo - 08-01-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie
Het was geweldig! We hebben enorm genoten van het land, de afwisseling, het weer, de sfeer, de cultuur, de mensen, ga zo maar door. Het was een feest van de eerste tot de laatste minuut.
 
Hoogtepunten zijn geweest op deze reis? 
Sri Lanka, een fantastische ervaring!
- Mooi om een land te bezoeken waar verschillende religies naast elkaar kunnen leven en elkaar respecteren.
- Mooi om een land te bezoeken met zeer verschillend natuurschoon.
- Mooi om een land te bezoeken met indrukwekkende diersoorten.
- Mooi om een land te bezoeken met een heerlijk klimaat en mooie strandplaatsen.
- Bijzonder een land te bezoeken waar een Tsunami zo heeft huisgehouden en waar de mensen van Sri Lanka dagelijks mee geconfronteerd worden.
- Mooi een land te bezoeken waar je zowel westers als spicy kunt eten.
Sri Lanka, een aanrader!
 
Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan? Welke excursie zou je andere reizigers absoluut aanraden en waarom?
* beklimming Lionrock was een belevenis omdat alle locals ook de rock gingen beklimmen. We hebben er bijna 4 uur over gedaan om boven te komen, zolang waren de wachtrijen. Uiteindelijk was het de moeite waard
* bezoek aan een local village was voor ons een hoogtepunt; om daar alleen met ons gezin, met onze chauffeur en de local guide te lopen door de rijstvelden, spontaan een school binnen te gaan, te varen op een meertje waar verder niemand was, overvallen worden door een warme regenbui, echt fantastisch!
* tempels zijn mooi om te bezoeken; we hebben er velen bezocht, blijft bijzonder
* bezoek aan de monnik was indrukwekkend; was een mooi en respectvol gesprek waar we veel van geleerd hebben
* botanische tuin bij Kandy: mooi!
* bezoek aan de plaatselijke markt: super om dat met onze chauffeur te doen!
* treintocht: van te voren waren de kaartjes uitverkocht. Ter plekke heeft de chauffeur op meerdere stations geprobeerd kaartjes te kopen en het is gelukt. We hebben de rit in het gangpad gestaan. Wat een geweldige belevenis, hadden we niet willen missen! Echt doen, ook al moet je staan!
* wandelingen Ella Rock en Little Adams Peak: heel mooi, goed te doen, schitterende uitzichten
* olifantensafari in Udawalawe hartstikke leuk. Kleine olifantjes van 8 - 20 dagen uit, een olifant die een meer overzwemt, de vogels, de krokodillen en de waterbuffels, zo mooi! Genieten.
* walvisboot safari: Dit was de meest teleurstellende activiteit. Dit lag volledig aan de kapitein van de boot die nadat we een walvis hadden gezien, na 1,5 uur al terugkeerde naar de haven.
* Galle: leuk om te zijn omdat je Nederlander bent
Al met al een fantastische reis met ongelooflijk veel indrukken!
 
De organisatie van de reis
De organisatie klopte. We zijn nergens op problemen gestuit of afspraken die niet klopten. Super! We hebben het ongelooflijk getroffen met onze chauffeur. Hij heeft zoveel voor ons gedaan en geregeld, niets was hem teveel. Echt klasse! Ik app nog steeds met hem! Verder waren alle excursies goed geregeld en kregen we 'waar voor ons geld'.


 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka: vis drogen op de vismarktSri Lanka reizen - Sri Lanka: verse kokosnoot drinken!Sri Lanka reizen - Sri Lanka: Tempel met olifantenbeelden in PolonnaruwaSri Lanka reizen - Sri Lanka: uitzicht vanaf Sigiriya Lions RockSri Lanka reizen - Sri Lanka: wandelen bij EllaSri Lanka reizen - Sri Lanka: jong olifantje in Udawalawe Nationaal ParkSri Lanka reizen - Sri Lanka: indrukwekkend Tsunami monumentSri Lanka reizen - Sri Lanka: treinrit door de bergen