Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Michelle Van Zanten - 02-01-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een prachtige rondreis door Sri Lanka met een bijzondere verscheidenheid aan landschappen en activiteiten.
 
De organisatie van de reis:
We waren erg tevreden over onze gids/chauffeur. Hij gaf ons aan het begin een overzicht van de reis dat klopte met dat van Footprint. Hij was erg prettig in de omgang, sprak goed Engels, had humor, veel kennis van de plekken die we bezochten, goede communicatie met de lokale mensen en niet onbelangrijk: een zeer betrouwbare chauffeur met een goede bus. 
 
Welke excursie zou je andere reizigers absoluut aanraden?
Het raften en canyoning in Kitulgala, afternoon safari in Udawalawe park, dolfijnen tocht in Kalpitiya, en bezoek aan Anuradhapura, Leeuwenrots in Sigiryia en Polonnaruwa vonden we ook erg mooi. In de Safari Camps waar we sliepen in safari tenten hebben we erg genoten van de accommodatie, de safari en de vriendelijk staff. 
 
Bijzondere ervaring
Wij vonden de excursie naar Lipton Seat vanuit Ella erg mooi. Het was een mooi alternatief voor de treinreis (kaartjes waren uitverkocht). We hadden het geluk dat we met prachtig helder weer naar boven reden. Laatste stuk met tuk tuk was een erg leuke en verstandige keuze. Hopelijk gaan ze het laatste stuk afsluiten voor auto's en bussen, want die reden er ook en dat leidde tot gevaarlijke situaties (en veel uitlaatgassen). Zou ook voor de lokale bevolking veel meer inkomsten opleveren als iedereen met een tuk tuk omhoog gaat. Leuk bezoek ook aan de theefabriek bij de plantage.
 
Deze accommodaties zijn onze aanraders
We konden zien dat de accommodaties met zorg waren uitgekozen. Enkele sprongen er uit zoals Dolphin Beach Resort (stond lang op nr 1 gedurende de reis, vanwege de mooie tenten/huisjes, relaxte sfeer en uitstekend eten), Country Homes (goed verzorgde, schone accommodatie met prachtig uitzicht en met liefde gemaakt ontbijt en zelfs 1x op de kamers gebracht), Big Game Camp (mooie tenten, zeer goed verzorgd eten en prachtige locatie zo dicht bij Yala National Park), Kalu's Hideaway (het meest luxueuze hotel, mooie tuin en zwembad). Morningstar had hele mooie suites en lekker ontbijt. Fort Bliss had een wat luide airco maar was ook een erg leuke locatie zo midden in het oude fort.