Petra van der Meer - 12-10-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Eerste reactie op onze vakantie in Sri Lanka

Sri Lanka is een divers land met mooie natuur, bijzondere cultuur, safari, regenwoud, strand én een lekkere temperatuur! De organisatie van de reis was goed. We hadden bijvoorbeeld een hele fijne chauffeur die goed meedacht en dingen voorstelde. Bijvoorbeeld om de Sigirya rots een dag eerder einde van de middag te beklimmen i.v.m. extreem warme temperatuur in de ochtend. We wilden bijvoorbeeld ook kruiden meenemen als souvenir. Hij nam ons de laatste dag mee naar de supermarkt om dat daar te kopen. 


Korte reisafstanden en een lekkere temperatuur

Sri Lanka is een mooi Aziatisch land om naar toe te gaan. Groot voordeel is dat het niet extreem groot is waardoor de reisafstanden per dag beperkt zijn. Op de reisdagen zaten we gemiddeld 3 tot 4 uur in de auto. Dan blijft er ook op een reisdag nog een halve dag over om andere dingen te doen.
 

Een afwisselend land om in te reizen

Het land is divers doordat je safari's kunt doen, naar het regenwoud kunt, culturele tempels heeft maar het ook stranden biedt aan verschillende kanten van het eiland. Helaas hadden wij op het moment dat wij aan de kust / strand zaten in de middag vaak regen i.v.m. start regenseizoen. Het werd gelukkig niet koud. De temperatuur is lekker. Ook in de avond hoef je geen vest/ lange broek te dragen (hooguit voor de muggen maar zeker niet omdat het koud wordt). Het land is niet duur en heeft lekkere rijst met curry's. Gelukkig hebben ze in de ochtenden / middagen ook toast / sandwiches beschikbaar. De locals eten 3 maal per dag rijst en curry. 
 

Hoogtepunten op onze Sri Lanka reis

Hoogtepunten waren voor ons het beklimmen van de leeuwenrots bij Sigirya. Ook het bezoek van de fabriek waar ze thee maken en bezoek aan de spice garden. Leuk om te zien hoe al die kruiden groeien. Het bezoek aan het centrum van Ella, het beklimmen van Little Adams Peak en de wandeling naar de 9 Arches Bridge vonden we ook leuk. We hadden geluk, er kwam net een trein over de 9 Arches Bridge gereden, mooi voor de foto's! Onze reisdag van Ella naar Kandy bestond deels uit een rit met de lokale trein. We zijn opgestapt in Bandarawella tot een klein station bij Nanu Oya, was een leuke ervaring. Mooi om te zien hoe mensen hier reizen met de trein (opgepropt in de deuropening) en fantastische uitzichten over de theeplantages.
 

Eten bij mensen thuis

In Trincomalee zouden we bij mensen thuis eten, maar door omstandigheden kon dat niet doorgaan. Onze chauffeur Shammi stelde wel meteen voor om dan naar het Nederlandse Fort Frederick te gaan inclusief Hindoeïstische tempel. En hij nam ons mee naar de markt met groente en fruit en later naar de markt waar vis wordt verhandeld in Trincomalee. Dat was leuk om te zien. Alle vissen op de grond op een zeiltje.
Later toen we van Trincomalee onderweg waren naar Negombo, onze laatste bestemming begrepen we via onze chauffeur dat er op onze laatste middag alsnog een kookworkshop georganiseerd kon worden. Wij waren enthousiast dus dat werd verder geregeld. 
 
Onze eigen chauffeur ging niet mee, we werden door onze gastheer opgehaald. Tussendoor gestopt bij de supermarkt om groenten in te kopen en vervolgens bij het huis aangekomen. Ze waren erg gastvrij en lieten van alles zien. De tuin met kruiden, de keuken. Glenn mocht een rondje achterop de motor en we hebben zelf nog de Papadum's gebakken in de hete olie. We hebben lekker curry gegeten, wel iets te pittig voor ons Nederlanders maar we hebben ons niet laten kennen :-). Vervolgens nog een groepsfoto buiten in de tuin en daarna zijn we teruggebracht naar ons Guesthouse. Leuke ervaring en vooral dat je dan echt ziet hoe lokale mensen leven, hoe hun huis eruit ziet en wat ze eten. 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka: Trein over 9 Arches Bridge bij EllaSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: treinreis door de bergenSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: lokale parapluSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: op de marktSri Lanka reizen - Sri Lanka: peper fijn stampen met een vijzelSri Lanka reizen - Sri Lanka: rondje achterop de brommerSri Lanka reizen - Sri Lanka: Eten bij mensen thuisSri Lanka reizen - Sri Lanka: Groepsfoto met gastgezin


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel