Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sandra Dekker - 02-08-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Hoe zou je je vakantie in één zin omschrijven?
Een geweldige reis naar een heel divers land!
 
Onze hoogtepunten op de Sri Lanka reis
Sri Lanka is een fantastisch mooi land. Het landschap is heel divers: tropische rijstvelden met bananenbomen en palmen, savannes met rode grond en struiken/grassen, theevelden over heuvels. Het lijkt of je wel 3 verschillende landen bezoekt i.p.v. één eiland. De mensen zijn vriendelijk en kunnen over het algemeen behoorlijk Engels. Je ziet prachtige tempels (boeddhistische en hindoeïstische), maar ook hier en daar een moskee of kerk. Voor ons zijn de olifanten in Minneriya NP het hoogtepunt geweest. Naast al het voorgaande is er nog één belangrijk hoogtepunt: het ETEN in Sri Lanka. Drie weken lang genoten we van heerlijke curry's, tropisch fruit en bijzondere groenten.
 
De accommodaties op onze Sri Lanka reis
De accommodaties tijdens deze reis zijn steeds bijzonder: de ene keer vanwege de ligging (b.v. Fort Bliss in het fort van Galle), de andere keer vanwege het gebouw zelf (b.v. Hideaway Hotel in Ella) en de volgende keer vanwege de luxe buffetten (b.v. Kasapa Lion's Rock in Sigirya). De meeste accommodaties zijn kleinschalig en hebben een (zeer) rustige ligging.

Onze excursies
In het programma van deze reis zitten volop excursies: een stadswandeling in Galle, bezoek aan Yala National Park, een prachtige treinreis, enz. enz.. Deze excursies laten je steeds een stukje van het leven in Sri Lanka zien. Genieten dus. De excursies die er uit sprongen:
- Beklimmen Little Adam's Peak in Ella. Goed te doen, prachtige wandeling door theevelden en een fantastisch uitzicht op de top.
- Bezoek aan Minneriya NP, zo'n 50 olifanten gezien van dichtbij, zeer indrukwekkend! De olifanten gaan in de loop van de middag badderen in een meer. Prachtig om te zien hoe groot en klein geniet in het water. (excursie los bijgeboekt via Footprint Travel)
- De Boeddha's in de rotstempel in Dambulla. Na een klim (via een trap, goed te doen) kom je boven bij de grotten. Prachtige Boeddhabeelden en plafondbeschilderingen. Tip: Ook hier moeten je schoenen uit om de tempel te mogen betreden. Neem sokken mee, zodat je minder last hebt van de soms hete stenen.
- Het beklimmen van de Pidurangula Rock, het broertje van Lion's Rock. I.p.v. in een rij in de zon via trappen naar boven te klimmen op Lion's Rock, beklim je hier (in alle rust, grotendeels in de schaduw) de rots. Bijna boven ligt een grote Boeddha die uitkijkt over het land. Na nog wat klauterwerk over rotsen kom je bovenop de rots: een prachtig uitzicht over het land EN op de Lion's Rock! De Pidurangula Rock is een aanrader! Naast bovenstaande voordelen scheelt het je ook veel geld: je betaalt slechts 1000 rupees (rond de 5 euro) om naar boven te mogen via de tempel.

De organisatie van de reis
De informatievoorziening was prima. De chauffeur sprak goed Engels en vertelde veel over het land. Iedere dag nam hij de planning met ons door. De planning was meestal aan te passen aan onze wensen. Fijn dat dit zo soepel ging. Als er al eens iets niet helemaal klopte (een beschreven excursie was niet bekend bij de chauffeur), dan deed de chauffeur er alles aan om dit direct op te lossen. Het was leuk dat er regelmatig stops (extra mini-excursies) toegevoegd werden onderweg.
 
 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka reis: GalleSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: Stelt vissersSri Lanka reizen - Sri Lanka: vogel paradijsSri Lanka reizen - Sri Lanka: Top Little Adams PeakSri Lanka reizen - Sri Lanka: treinreisSri Lanka reizen - Sri Lanka: theeplukkersSri Lanka reizen - Sri Lanka: DambullaSri Lanka reizen - Sri Lanka: olifanten MinneriyaSri Lanka reizen - Sri Lanka: olifanten MinneriyaSri Lanka reizen - Sri Lanka: Pidurangula Rock met uitzicht op Lions RockSri Lanka reizen - Sri Lanka: bananen op de marktSri Lanka reizen - Sri Lanka: Slapende boeddhaSri Lanka reizen - Sri Lanka: vissersSri Lanka reizen - Sri Lanka: vissers