Els Cochuyt - 23-07-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben een heerlijke, verrijkende vakantie achter de rug. We zijn ondergedompeld in een totaal ander cultuur en natuur en hebben daar ontzettend van genoten.

Onze Sri Lanka excursies
De topper voor ons: Yala! We hadden een zeer goede ranger en hebben veel gezien. Hij raadde ons aan om na de middag te gaan en dat is ons goed bevallen. Minder druk en toch veel gezien. Geen luipaard maar dat wisten we op voorhand. Minneriya: mooi maar de ranger reed enkel naar de meren waar de olifanten waren, anders geen dieren gezien. Er waren zeer veel jeeps en dat gaf ons een minder goed gevoel; Walvis- en dolfijnenexcursie in Trincomalee: geen walvissen gezien, wel dolfijnen. Ook hier waren er zeer veel bootjes die de dieren soms opjaagden... We hebben spijt dat we niet meer safari's hebben gedaan! 
 
Onze Sri Lanka accommodaties
De accommodaties waren mooi en aangenaam en proper. Fort Bliss hotel in Galle: 1 kamer had een afvoerprobleem, waardoor het stonk. Voor de rest alles super! Magampura Eco Village: mooi, de badkamer is wel vreemd ingedeeld en kon niet afkoelen. Hideaway hotel in Ella: oud maar zeer charmant, zeer vriendelijke mensen. Richmond House in Kandy: zeer mooi, ruim, net en vriendelijke mensen. Het ligt wel ver van het centrum waardoor we 's avonds niet meer op stap konden. Saunter paradise in Sigirya: voor ons de top! Zeer net, mooi en ongelofelijk vriendelijke mensen! JKAB beach hotel in Trincomalee: mooi maar met veel luide muziek aan het zwembad én op het strand, daar houden we niet van. De kamers waren net, de tafels in de eetruimte niet. Suryia Arana Guest house in Negombo: oud (onze kamer beneden), wel verzorgd en zeer vriendelijke mensen.
 
De organisatie van onze Sri Lanka reis
We waren voldoende geïnformeerd en we hadden een goede chauffeur/gids (Nihal). Hij kon ons veel vertellen en was altijd stipt op tijd. Het bezoek aan het pottenbakkersgezin is niet doorgegaan omdat Nihal geen adres had doorgekregen en geen informatie op Internet vond, dat was zeer jammer. De ontmoeting met de monnik was omschreven als een boeddhistisch ritueel beloofd en daarna een gesprek maar er was daar veel verwarring en het was al moeilijk om een monnik te vinden voor het gesprek. We hebben een uur kunnen babbelen, zeer bijzonder en inspirerend! Maar we hadden natuurlijk ook graag een ritueel meegemaakt. De laatste dag in Negombo kon onze chauffeur ons enkel in de late namiddag naar de luchthaven brengen maar niet bij ons zijn omdat hij dan al een andere familie moest gaan oppikken. Dat vonden we jammer, hij had ons ongetwijfeld een mooiere dag kunnen geven dan we gehad hebben.
 
We hebben een mooie en inspirerende reis achter de rug en hebben heel erg genoten!