Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het algemeen erg fijn. We kijken terug op een fantastisch reis.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
De meeste hotels waren veel beter dan we verwacht hadden. Het hotel in Ella (Hide Away) had een fantastisch uitzicht, bij Amethyst Resort in Pasikudah was het personeel bijzonder vriendelijk, en het hotel in Mirissa had een ideale locatie. De variatie was goed, het was elke keer weer een leuke verrassing om aan te komen. Het guesthouse in Knuckles was qua kamer het minst (niet echt schoon en wel heel basic), maar het uitzicht was weer geweldig waardoor we er een heel fijn verblijf hebben gehad. In Sinharaja had het hotel een aap aan een ketting, dit hadden we niet verwacht bij Footprint. Tijdens de reis kwamen we Ferry en Pauline tegen, die schrokken er ook van (en gaan contact opnemen met de hoteleigenaar). Het personeel was daar wel weer heel vriendelijk en behulpzaam. De wildkampen waren ook heel leuk, het diner bij het kampvuur was echt een super ervaring!

Welke excursie zou je andere reizigers absoluut aanraden en waarom?
We vonden de hike naar Ella Rock erg gaaf. De hike is soms best pittig, maar het eindpunt is echt geweldig. De safari in Uda Walawa was ook heel erg leuk, er ging toevallig een natuurgids mee die erg veel zag en nog meer kon vertellen. We hebben veel dieren gezien, dat was super! De safari is Yala was niet geregeld, deze viel ook best wel tegen. De jeep chauffeur reed ontzettend hard, stopte niet als we dieren zagen en deed totaal geen moeite. Dat was eigenlijk ook de enige tegenvaller van de hele reis.

Wat vind je van de organisatie van de reis? 
De organisatie verliep over het algemeen heel goed. De chauffeur gaf tips over welke plekken hij kon laten zien, de lokale organisatie belde op mijn verjaardag, en de chauffeur had een grote taart geregeld, ontzettend leuk! De ontmoeting met de monnik is niet gelukt, dat vonden we wel erg jammer. De lokale organisatie hield ons goed op de hoogte en belde regelmatig, dat waardeerden we heel erg. De chauffeur zorgde dat we de goede gids meekregen en heeft echt gezorgd dat we een ontzettend fijne en relaxte reis hebben gehad. Ook de hulp vanuit Footprint was goed, de reis was goed in elkaar gezet.

Wat zijn volgens jou de niet missen hoogtpunten?
Sigiriya is geweldig. Het is al een avontuur om boven te komen, en van boven heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Niet te geloven dat er vroeger een paleis stond! We hebben erg genoten van Mirissa, een ontzettend relaxte badplaats die nog niet overspoeld is door toeristen. 's Avonds eet je op het strand, met je voeten in het zand onder de palmbomen, wat wil je nog meer? We hebben het Elephant Transit Home bezocht, waar olifantjes opgevangen worden en later weer worden uitgezet in Uda Walawa. De olifantjes krijgen 's ochtends eten, wat zijn ze klein en schattig! De treinrit van Nanu-Oya naar Ella is ook onvergetelijk. Zorg dat je in de deuropening kunt zitten en je hebt de rit van je leven.
 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka rondreis: MakaakSri Lanka reizen - Stupa in AnuradhapuraSri Lanka reizen - Diner bij kampvuur Safari  camp UdawalaweSri Lanka reizen - Uitzicht vanaf SigiriyaSri Lanka reizen - Sri Lanka: Strand PassikudahSri Lanka reizen - De bergen bij Ella, Sri LankaSri Lanka reizen - Vuureter bij Culturele Show KandySri Lanka reizen - Tuktuks wachtend op klandizieSri Lanka reizen - Kameleon, SinharajaSri Lanka reizen - Treinrit Nau Oya naar EllaSri Lanka reizen - Treinrit bij EllaSri Lanka reizen - Sri Lanka:  Vrouw in de rijstveldenSri Lanka reizen - Up Close! Olifant in Udawalawe, Sri LankaSri Lanka reizen - Prachtig kleurrijke vogels in Sri LankaSri Lanka reizen - Elephant Transit Home in UdawalaweSri Lanka reizen - Aan het strand van MirissaSri Lanka reizen - Sri Lanka: Walvistocht MirissaSri Lanka reizen - Dutch Fort Galle in Sri LankaSri Lanka reizen - Hindu tempel in Sri Lanka