Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jan De Moor - 22-10-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze eerste reactie
Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.
 
Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis
Wij vonden de safari's geweldig, we hebben vooral veel olifanten gezien. Het bezoeken van een ceremonie bij de Tempel van de Tand van Boeddha in Kandy mag niet ontbreken. De trekking tour in de bergen bij Knuckels was een ervaring. Tijdens de treinreis naar Ella hadden wij slecht weer, dus weinig uitzicht, maar als het mooi weer is, is dit een geweldige excursie. Het gebied rond Ella te voet verkennen is mooi, vooral door de vele theeplantages.
 
De accommodaties:
De accommodaties waren goed, sommige lagen ver van de bewoonde wereld, van een een paar was dat niet erg. Richmond house in Kandy bijvoorbeeld was geweldig. Ook het uitzicht vanaf de kamer.

De excursies:
We hebben verschillende safari's gedaan, deze waren in de namiddag, deze waren bijzonder, maar voor meer wildlife zou je wellicht beter in de ochtend kunnen gaan. De beklimming van de Lionrock was geweldig, een aanrader. In Kandy hebben we een ceremonie bijgewoond in de tempel met de tand van Boeddha.

De organisatie: 
Soms hadden we een overvol programma op 1 dag. We hadden liever gezien dat we wat meer tijd hadden voor 1 activiteit. Omdat we de indrukken moeilijk kunnen verwerken als het zo vol is op 1 dag. Onze chauffer/ gids Danunjaya Hailing, was geweldig, hij wist veel, hij reed veilig, en was een gezellige / fijne gesprekspartner. Dat gaf onze vakantie net dat beetje extra.

 


Sri Lanka reizen - Sri Lanka vakantie: heerlijk strandSri Lanka reizen - Safari Sri Lanka: olifantenSri Lanka reizen - Safari Sri Lanka: varaanSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: trein 9 Arches Bridge, EllaSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: aapjeSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: Monnik in PolonnaruwaSri Lanka reizen - Sri Lanka rondreis: Sigiriya Lions RockSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: Dambulla grottempelsSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: Dambulla cave tempelSri Lanka reizen - Sri Lanka: overal boeddhistische dagoba'sSri Lanka reizen - Sri Lanka reis: vissersboten