Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sandra - 16-07-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.
 
Luipaard en safari tenten in Wilpattu Nationaal Park
Wilpattu Nationaal Park is zoveel rustiger dan de Nationaal Parken in het zuiden. Soms kwamen we helemaal niemand tegen. We sliepen in safari tenten van het Big Game Camp, dat vonden we super leuk. Aan het einde van de safari hadden we het zien van een luipaard eigenlijk al opgegeven. Opeens stopte de tracker en reed de jeep achteruit. En jawel, er lag een luipaard in een boom! En het werd nog beter, hij kwam de boom uit en ging op 4 a 5  meter van ons af zitten. We hebben hem dus echt goed kunnen zien.
 
Prachtig uitzicht in de bergen van Knuckles
In Knuckles was het uitzicht vanaf het guesthouse echt perfect. Het was wel even een uitdaging om met de auto bij het guesthouse op de berg te komen. De mensen hier waren heel aardig. Mijn vriend vist graag en de kok nam hem mee vissen! Het eten was trouwens perfect geregeld, heel betaalbaar en ook nog eens super lekker.  De trekking naar de top was leuk en af en toe best pittig zo omhoog, maar het uitzicht was het onze inspanning waard.
 
Slangen en uiltjes spotten in regenwoud Sinharaja
Ook in Sinharaja was het veel minder druk dan op andere plekken. Hier maakten we een mooie wandeling in het regenwoud. Verbazingwekkend wat de lokale natuurgids allemaal ziet! Hij spotte een slang in de bosjes bijvoorbeeld. Een paar kleine uiltjes zaten op een takje te slapen. Je komt hier niet om grote dieren te zien, maar juist de kleine.
 
Bijtende schildpad op safari in Udawalawe
In Udawalawe zagen we olifanten, waterbuffels en veel vogels. Voor ons ogen gebeurde er geks, wat zelfs de gids nog nooit gezien had. Een schildpad beet een kalfje van een waterbuffel tijdens het nemen van een bad. Dit komt eigenlijk nooit voor werd ons verteld, maar we zagen toch echt een klein straaltje bloed lopen. We baalden achteraf dat de chauffeur was doorgereden bij een neushoornvogel buiten het park, want die zagen we natuurlijk vervolgens niet meer in het park. Altijd stoppen dus en een foto nemen als je iets moois ziet!
 
Yala en Sigiriya
De bekendste hoogtepunten vonden wij eigenlijk het minst leuk. Wij hadden in Yala van te voren geen safari geboekt en omdat we in Wilpattu al een luipaard van zo dichtbij hadden gezien en wisten dat Yala veel drukker was, hebben we ter plaatse geen safari meer geboekt. Daardoor hadden we in Tissamaharama niet veel te doen en verveelden we ons een beetje. Toen wij bij Lion Rock waren was het een lang weekend o.a. door Full Moon. Op het smalle trapje waren lokale toeristen erg aan het dringen, dat vonden wij te druk en niet prettig. Tip: wij zouden andere reizigers aanraden Avukana Boeddha Statue te bezoeken, gelegen tussen Anuradhapura en Dambulla. Hier is het rustig. Daar houden wij zelf meer van.
 
Rustige accommodatie in mooie omgeving
Het was fijn om in rustigere accommodaties te verblijven in mooie omgevingen. Hierin sprongen voor ons de accommodaties in Knuckles en Ella eruit. Ella vonden we wel wat gedateerd. Qua gastvrijheid waren de accommodaties in Negombo, Sinharaja en Mirissa erg goed. In Pasikudah hadden we een prachtig seaview. In Kandy vonden we  de accommodatie te ver uit het centrum, we hadden naar lokale eettentjes willen lopen. De hotels hebben veelal driegangen buffetten variërend van ongeveer €5,- tot €7,50.