Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een plaatsje wat nog altijd de sfeer uitademt van de koloniale Engelse tijd. Het werd door de Engelsen gesticht als een van de  ‘hill stations’. Nuwara Eliya ligt op een hoogte van 1868 m, en daardoor is het er een stuk koeler dan in de rest van Sri Lanka. Iets wat de Engelsen wel prettig vonden!  Het is erg leuk om een kopje thee te drinken in het chique Grand Hotel in het centrum van Nuwara Eliya. Het is ook erg de moeite waard om een bezoek te brengen aan een van de theefabrieken. Je krijgt dan een rondleiding door de fabriek waarbij je alles te weten over het hele proces van theeblaadjes tot je geliefde kopje thee, en wat het verschil bepaalt tussen alle verschillende soorten thee. Uiteraard kun je na afloop genieten van een kopje Sri Lankaanse oftewel Ceylon thee.
 

World’s End in de Horton Plains

Vanuit Nuwara Eliya kun je ook naar World’s End in de Horton Plains gaan. Dit kun je het beste in alle vroegte doen, anders is er kans op mist. Na een rit van ongeveer een uur, is het een kleine 5 km lopen naar “Het einde van de Wereld”, een gapende afgrond van bijna 900 meter diep. Je kijkt uit over de laagvlakte en bij helder weer kun je in de verte zelfs de Indische Oceaan zien.
 

Ella

Ella ligt wat lager dan Nuwara Eliya, namelijk op 1041 meter. Het klimaat is hierdoor zachter dan in Nuwara Eliya, waar het vaak koud en mistig is. Ook Ella ligt in een prachtige omgeving met groene heuvels vol theeplantages en bossen. 
 

Wandelen naar Little Adam’s Peak en Ella Rock

Je kunt in Ella geweldig wandelen! Zo kun je naar Little Adam’s Peak lopen, waarbij je in ongeveer anderhalf uur over een gemakkelijk pad naar een prachtig uitkijkpunt klimt.
 
Wat zwaarder is de wandeling naar Ella Rock. Dit is een klim van zeker 2,5 uur. Het eerste deel van de wandeling loop je over het spoor. Vervolgens is het een stevige klim naar Ella Rock. Boven aangekomen word je beloond met een fantastisch uitzicht over het groene landschap met Ella Gap, Little Adam's Peak en Namunukula Mountain. Onderweg naar Ella Rock kom je langs een beroemde grot, die een rol speelde in het beroemde hindoe epos Ramayana. Volgens dit liefdesverhaal werd Sita in de grot door de demonenkoning Rawana gevangen gehouden. Het is zeker aan te bevelen deze wandeling met een gids te doen, want alleen is het moeilijk de juiste weg te vinden.

 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter