Reizen met kinderen in Sri Lanka

Tips voor reizen met je kinderen in Sri Lanka

Is Sri Lanka geschikt om met kinderen te reizen?

Sri Lanka is een heerlijke vakantiebestemming om met je kinderen te bezoeken. De jongsten zullen zich echt in een andere wereld wanen en ook tieners heeft Sri Lanka volop te bieden. Met name de enorme afwisseling en kleine reisafstanden maken Sri Lanka de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Sri Lanka heeft een bloeiende Boeddhistische cultuur, prachtige groene heuvels, schitterende witte palmenstranden, een heerlijk klimaat en een super vriendelijke bevolking.  
 
De Sri Lankaanse keuken is ook voor kinderen geschikt, vraag wel of ze de gerechten niet te pittig maken. Op de meeste toeristische plaatsen staan ook westerse gerechten op het menu, zoals hamburger, kip met friet, pasta en pizza. Praktische benodigdheden voor de allerkleinsten zoals luiers zijn in supermarkten verkrijgbaar.

Tips voor reizen naar Sri Lanka met kinderen

 
Waar moet je wel goed aan denken als je reist met kinderen door Sri Lanka? Een paar tips:
 • Blijf constant zonnebrand smeren want de zon is erg fel (ook als het bewolkt is).
 • Was iets vaker dan normaal de handen om reizigersdiarree te helpen voorkomen.
 • Neem handenwas gel voor handen wassen zonder water en zeep indien deze niet voorhanden zijn. Het is met name belangrijk om de handen te desinfecteren voordat je wat eet of na toiletbezoek.
 • Er is speciale DEET voor kinderen die voldoende beschermt maar minder heftig is voor de huid.
 • Neem een klamboe mee zodat de kinderen ook ’s nachts niet worden gestoken door muggen.
 

Rondreis Sri Lanka met het hele gezin

Met de Sri Lanka rondreizen van Footprint Travel reizen jullie als gezin per auto met een eigen chauffeur. Ideaal! Je hoeft dus niet zelf te rijden en het hele gezin kan ontspannen genieten van de rit en het moois dat je onderweg ziet. Maak zeker ook de geweldige treinrit tussen Nuwara Eliya en Ella in Centraal Sri Lanka. 
 
We bieden familiereizen in  Sri Lanka aan voor gezinnen met jonge kinderen en gezinnen met kinderen in de puberleeftijd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reizen zo veel mogelijk hotels met zwembad hebben uitgezocht. Wil je liever zelf je reis samenstellen, dan kan dat natuurlijk ook. Met onze Sri Lanka bouwstenen -korte Sri Lanka reizen- kun je helemaal naar eigen inzicht je eigen rondreis samenstellen. Wij helpen je graag met het samenstellen van jullie Sri Lanka droomreis. Vraag een vrijblijvende offerte aan en laat je inspireren door de mogelijkheden die Sri Lanka biedt voor het hele gezin.
 

 


 • Activiteiten in Sri Lanka voor het hele gezin

  Activiteiten in Sri Lanka voor het hele gezin

  Leuke activiteiten in Sri Lanka om samen met je kinderen te ondernemen


  Sri Lanka biedt volop mogelijkheden voor een leuke en actieve vakantie met je kinderen. Laat je inspireren door de tips van Footprint Travel!
  Verder lezen

Deze reisgids hoort bij de volgende Sri Lanka reizen: