Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wil je de binnenlanden van Suriname met je eigen ogen zien? Verblijf midden in het bijzondere marrondorpje Semoisi. Het dorp is alleen te bereiken per korjaal, een uitgeholde boomstam die dient als kano. Vaar over de Boven Surinamerivier en trek de Amazone in. Go Local en bezoek de vriendelijke en open Saramaccaners van Semoisi, leer over hen én van hen! Maak kennis met een kapitein van het dorp, was je in de rivier, proef traditionele Marron gerechten en dans de Seketi.
Hoogtepunten

  Ga naar de Marrons aan de Boven Suriname rivier!

  Spot wildlife in het Amazone regenwoud

  Ontmoet een Kapitein van Semoisi

  Ervaar het leven van de Saramaccaners

  Maak je eigen cassave broodje

  Wandel naar het Ananasgebergte

  Relax in het water van de Tapawatra soela

  Dans de Seketi met een lokale groep vrouwen

€ 387,- p.p. Prijs bij 2 personen 5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Suriname reizen: Boven Surinamerivier - Saramacanners in Semoisi
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Semoisi, transfer per auto en boot
Dag 2: Semoisi, ochtend- en middagwandeling
Dag 3: Semoisi, boottochtje, wandeling en cultureel avondprogramma
Dag 4: Semoisi - Paramaribo, transfer per boot en auto
Dag 5: Paramaribo
Kaart reis
Hotel & Vervoer


Accommodaties

Semoisi

In Semoisi verblijf je in het  enige ‘resort’ dat gevestigd is midden in het traditionele marrondorp. Hierdoor heb je direct contact met dorpelingen en kun je genieten van het echte dorpsleven zoals de Saramaccaners het al honderden jaren doet. Een unieke ervaring! Eigenaresse Fina Naana, is een Saramaccaanse vrouw die je graag kennis laat maken met haar grote familie. Je voelt je al snel deel van de familie en je mag ook een kijkje  nemen in haar keuken. Denk bij het woord resort overigens niet aan een luxe accommodatie. De accommodatie is eenvoudig.  Er is een westerse badkamer en toilet buiten de kamer. Het water is koud en het kan gebeuren (bij droge tijd) dat je water uit een ton moet scheppen. De meeste reizigers kiezen ervoor om, net als de locals, te badderen in de rivier. Neem dus een of liefst twee sarongs mee om te gaan badderen.
 
In enkele gevallen kan het voorkomen dat je het Multifunctioneel gebouw slaapt, met bad en toilet binnen het gebouw. 
Wil je meer luxe? Vraag dan naar de Cabana, met bad en toilet binnen en eigen balkonnetje die uitkijkt op de Suriname rivier.
 
 

Paramaribo

We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool​’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 
VervoerEen auto met chauffeur brengt je van Paramaribo naar Atjoni en vice versa (3 uur). Onderweg pauzeer je voor de lunch en eventueel voor sanitaire stops. Met een kano vervaardigd uit een boomstam (korjaal) zal je vanaf Atjoni doorreizen naar Semoisi (3-5 uur). De terugweg naar Atjoni vindt ook per korjaal plaats en zal tusen de 3-5 uren zijn, afhankelijk van het waterniveau en de boot (prive of lokaal). Het dragen van een reddingsvest in de korjaal is in verband met de stroomversnellingen aan te raden.
Prijzen
Suriname reizen: Boven Surinamerivier - Saramacanners in Semoisi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraag€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.
KIDS 3-11 jrop aanvraag€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+op aanvraag€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.
KIDS 3-11 jrop aanvraag€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.€ 516,- p.p.
KIDS 3-11 jr€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.€ 387,- p.p.
De hier vermelde prijzen zijn vanaf prijzen, omdat we reizen op maat maken, kan jouw reisvoorstel andere transporten, excursies of hotels bevatten. De prijzen zijn een indicatie, de Suriname reizen worden op maat gemaakt. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt de prijs voor een eenpersoonskamer automatisch berekend. Op aanvraag wordt triple room berekend, met een derde bed (mogelijk is dat een stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de vakantieperiodes, rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en lokale feestdagen berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
Extensies
Excursies
ParamariboExcursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van BraamspuntDolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursie 2: Vaar over de WarappakreekVaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
KIDS€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULT€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en FrederiksdorpKoffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
ADULT€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDS€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Excursie 4: Quad en Ziplining TourQuad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage PeperpotFiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij ParamariboZeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spottenSchildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van JodensavanneBezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Suriname reizen - Suriname - Atjoni, de opstap plek aan de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Stap in een korjaal, AtjoniSuriname reizen - Suriname - De haven van Atjoni, Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Vaar in een korjaal op de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Vaar je in ongeveer vijf uur naar het Saramaccaanse dorp SemoisiSuriname reizen - Suriname - Geniet van de korjaaltocht over de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Kinderen nemen een duik in de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Tijdens de tocht over de brede Boven Surinamerivier vaar je langs stroomversnellingenSuriname reizen - Suriname - Go local, go fair langs de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Ontdek de binnenlanden van SurinameSuriname reizen - Suriname - Ga mee cassave halen op het 'kostgrondje' in SemooisiSuriname reizen - Suriname - Na de lunch help je mee om de cassave te schillen en te raspenSuriname reizen - Suriname - De dorpsvrouwen zijn druk met het verwerken van de cassave wortelsSuriname reizen - Suriname - Cassave broodjes bakken met de dorpsvrouwen van SemoisiSuriname reizen - Suriname - Het diner wordt voorbereid in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Tijdens het avondeten kun je je eigen gebakken cassave broodje dopen in een traditionele saus. Lekker!Suriname reizen - Suriname - Seimoisi, een Saramaccaanse dorp langs de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Saramaccaners zijn afstammelingen van gevluchte slaven (marrons) die ten tijde van de Nederlandse overheersing van plantages ontsnapten en diep in de jungle overleefdenSuriname reizen - Suriname - Resort betekent in dit geval geen vijf sterren luxe, maar het is een eenvoudig lokaal Saramaccaans resortSuriname reizen - Suriname - Ga op ontdekkingstocht door het dorpSuriname reizen - Suriname - Maak je een dorpswandeling langs enkele traditionele hutten waarbij de voorkant met houtsnijwerk is versierdSuriname reizen - Suriname - Maak een dorpswandeling in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Neem een kijkje bij de belangrijke gebouwen en activiteiten van het dorp, zoals de dorpskerkSuriname reizen - Suriname - Het dorpje SeimoisiSuriname reizen - Seimoisi - Ga op bezoek bij het dorpsschooltjeSuriname reizen - Suriname - Altijd leuk als er toersiten op de school langskomenSuriname reizen - Suriname - Neem een kijkje in de schoolklasSuriname reizen - Suriname - Een potje voetbal wordt hier zeker gewaardeerdSuriname reizen - Suriname - Soela is het Surinaamse woord voor stroomversnelling, je kunt hier relaxen tussen de rotsformaties in de rivierSuriname reizen - Suriname - Neem een relaxte massage in de SoelaSuriname reizen - Suriname - Vaar met een boot naar de Tapawatra soelaSuriname reizen - Suriname - Tapawatra soela, een heerlijk stroomversnellongSuriname reizen - Suriname - Er valt altijd iets te beleven in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Het dorpsleven van SemoisiSuriname reizen - Suriname - De dorpsvrouwen verbouwen cassave, rijst en groente op een 'Kostgrondje'Suriname reizen - Suriname - Met wat geluk zie je een enkeling bezig met het maken van een nieuwe korjaalSuriname reizen - Suriname - Een groepje lokale vrouwen een Seketi dans opvoeren, liedjes zingen en meer over Seketi vertellenSuriname reizen - Suriname - Ontmoet de locals van SemoisiSuriname reizen - Suriname - Vaar je met een boot in ongeveer 20 minuten naar de medische post in DjoemoeSuriname reizen - Suriname - Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - De korjaal het vervoermiddel van de jungleSuriname reizen - Suriname - De snelweg van het oerwoud, Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Wandel over het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Uitzicht van het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Maak enn avontuurlijk wandeling naar het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Het heet niet voor niets AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - UItzicht vanaf de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Houd je ogen altijd open tijdens het varen, wellicht spot je een kaaiman of ander bijzonder wild dierSuriname reizen - Suriname - De boottocht op de terugweg duurt ongeveer 6 à 7 uur omdat je dit keer stroomopwaarts vaartSuriname reizen - Suriname - Terugkomst in AtjoniSuriname reizen - Suriname - Bewonder het Amazone regenwoudSuriname reizen - Suriname - Soela op de Boven Surianamerivier
 

Blogs over Suriname


Sluiten