Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Klimaat Suriname

Suriname heeft een tropisch klimaat en kent vier seizoenen:
  • Grote droge seizoen: van augustus tot november
  • Kleine natte seizoen: november tot half februari
  • Kleine droge seizoen: februari tot half april
  • Grote natte seizoen: van half april tot half augustus
 
Er zijn geen grote temperatuur verschillen door het jaar heen, meestal schommelt het kwik rondom de 25-30 graden Celsius. Ook in het droge seizoen regent het wel eens. In de droge tijd beperkt een bui zich meestal tot een bepaalde periode van de dag, het is vaak goed mogelijk de bui af te wachten. In de regentijd het kan soms voorkomen dat het de gehele dag regent. Wandelpaden kunnen door regen gladder en moeilijker begaanbaar zijn, zorg dus voor schoenen met goed profiel en kleding dat wat modder kan hebben. Ook kan het zijn dat wegen door regen en overstromingen slecht begaanbaar zijn, waardoor de chauffeur voor een andere, veilige route kiest.
 
Rond een uur of 6 ‘s ochtends is het licht en rond een uur of 6 s ‘avonds gaat de zon onder. ‘s Ochtends is het aangenaam koel en heb je de meeste kans op helder weer. Je haalt dus het meeste uit je dag door vroeg te vertrekken, op een doorsnee reisdag vertrek je om 8 uur.
 

Best reistijd Suriname 

Suriname kan het hele jaar door bezocht worden. Het land ligt vlakbij de evenaar waardoor de temperatuur stabiel is. In Paramaribo is het gemiddeld 27-29 °C. Suriname heeft (nog) geen last van bepaalde drukke periodes waarin het land wordt overspoeld met toeristen. Uit ervaring kunnen we adviseren dat de droge maanden de beste periodes zijn om naar Suriname af te reizen. Dit zijn de maanden februari, maart augustus, september en oktober. De minst gunstige maanden zijn mei tot en met juli, omdat dan de meeste regen valt. Voor de dierenliefhebbers adviseren we de periode van eind februari tot eind mei. In deze periode kun je schildpadden hun eieren zien leggen, heel bijzonder!
 
Tijdens feestdagen is het mogelijk dat banken en overheidsinstanties gesloten zijn, bekijk of er een nationale feestdag gevierd wordt tijdens jouw verblijf in Suriname. 

 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter