Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Internet en wifi

Veel hotels, cafés en restaurants in grotere plaatsen bieden draadloos internet, wat erg handig is als je een eigen laptop of smartphone bij je hebt. De meeste hotels hebben gratis wifi in de lobby (waarvan de kwaliteit nogal eens wisselt), maar zelden in de kamers. In kleinere plaatsen en meer afgelegen gebieden (zoals Kabalebo, Palumeu (Kasikasima) en Semoisi) moet je hier echter niet op rekenen. Laat de thuisblijvers voordat je vertrekt naar deze gebieden, weten dat je een aantal dagen niet bereikbaar bent.  
 

Telefonie

Internationaal telefoneren vanuit je hotel is over het algemeen erg duur. In steeds meer internetcafés is het mogelijk om internationaal te bellen, over het algemeen is dit de goedkoopste optie. Skypen met de eigen laptop of bellen via WhatsApp is ook mogelijk in veel hotels, cafés en restaurants met draadloos internet, mits de verbinding stabiel is.
 
Je kunt ter plaatse een prepaid SIM kaart kopen voor je mobiele telefoon (zorg dat je telefoon geen SIM-lock heeft). Je krijgt dan een Surinaams nummer en kunt goedkoop bellen om je chauffeur of gids te bellen, restaurants te reserveren of met reisgenoten onderling. Je kunt op deze manier ook goedkoper SMS-jes naar Nederland sturen. Neem je ook een internetbundel dan kun je internetten met het thuisfront. Geef thuisblijvers, Footprint Travel en de lokale vertegenwoordiger je tijdelijke telefoonnummer, zodat je goed bereikbaar blijft. Let op: er is geen bereik in de afgelegen gebieden zoals KabaleboPalumeu (Kasikasima) en Semoisi. Laat dit ook de thuisblijvers weten.  
 
De landcode om naar Suriname te bellen is +597. De landscode om naar Nederland te bellen is +31, voor België +32. Vergeet niet de eerste nul van de regiocode te laten vervallen.
 

Handige Apps

Wanneer je over een smartphone of tablet beschikt, kun je de volgende apps downloaden voor actuele informatie of ontspanning op locatie. Heb jij nog andere suggesties, laat het ons weten!
 
  • Algemeen:
Tripadvisor
XE Currency
Google Translate
Wildlife Witness
  • Suriname:
Into Suriname
Sranan Taki (vertaal app)
South America Travel Guide
Lekkere Surinaamse Recepten
What2Where2 Suriname
 
  • Nieuws & weer:
AccuWeather
Nieuws Suriname
Suriname Nieuws
Radio Suriname
  • Foto & Film:
Onedrive of Dropbox (voor back-up)
Snapseed
Lapse it
Quik
 
  • Geo Info:
Maps.me
Tomtom
Paramaribo-Suriname Map
 
 

Elektra

Je hebt geen wereldstekker nodig in Suriname. Nederlandse stekkers passen op de Surinaamse stopcontacten. Maar let op: de standaard netspanning in Suriname is 110 volt (in Nederland is dat 220 volt). Als je elektrische apparaten meeneemt (voorbeeld een föhn of scheerapparaat), check dan of het apparaat ook werkt op 110 volt stroom.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter