Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Veiligheid Suriname 

In Suriname kan criminaliteit voorkomen. Neem voor je veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
  • Vermijd afgelegen gebieden, zoals stille straten en stille parken.
  • Ga ‘s nachts niet alleen de straat op. Dit geldt vooral buiten het uitgaanscentrum in Paramaribo. 
  • Draag geen opvallende juwelen.
  • Draag andere kostbaarheden onopvallend bij je of laat ze achter in de kluis van je hotel.
  • Houd je camera liefst in je tas als je niet in een groep loopt.
  • Verlies je bezittingen niet uit het oog.
 
Voor de meest recente informatie over veiligheid in Suriname en reisadvies kun je terecht op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Je kunt ook de BZ Reisadvies app downloaden op je smartphone.
 

Drugs

Drugs zijn illegaal in Suriname. Indien je wordt betrapt met drugs, beland je in de gevangenis. Er wordt geen verschil gemaakt tussen persoonlijk gebruik en distributie. Neem nooit ongecontroleerd een pakje voor iemand mee over de grens. Je kunt kleine slotjes op je bagage doen of je bagage laten sealen in plastic op het vliegveld.
 

Ambassade

Indien je in ernstige problemen komt en het is je eigen schuld kan de ambassade weinig voor je betekenen. Ze kunnen je voorzien van een nieuw paspoort en eventueel een tolk en een advocaat aanraden, maar verder ben je gebonden aan de wetten van het land waar je bent.

 
Telefoonnummer Nederlandse Ambassade in Paramaribo: +597 477211. Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het BZ Contactcenter 24/7 bereikbaar via +31 247 247 247. 
 

Dieren in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat. Een aantal praktische tips voor als je door Suriname reist: 
  • Luister altijd naar de gids. Hij vertelt je bijvoorbeeld waar het veilig is om te zwemmen (of niet) en hoe je veilig door de jungle loopt.
  • Houd je zaklamp bij de hand als het donker is. Schijn en kijk altijd op de grond als je in het donker loopt (en dus voordat je uit je bed/hangmat stapt!). 
  • Check je wandelschoenen voordat je je voet er in steekt. Misschien is er wel iemand ingekropen… 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter