Paspoort

    Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden voor het verkrijgen van een Visum of Toeristenkaart:
    • Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Suriname.
    • Je paspoort dient minimaal 2 lege pagina’s te hebben voor een visum en stempels
    • Je dient een retourticket te kunnen tonen



    Toeristenkaart of Visum? 

    Om Suriname binnen te komen is een Toeristenkaart of Visum verplicht. Wat is het verschil? 

    • De toeristenkaart is uitsluitend bestemd voor toeristische doeleinden, vakantie en familiebezoek. Als je eenmalig Suriname in wilt reizen, volstaat een toeristenkaart en hoef je geen visum aan te vragen. Je kunt online een E-Tourist Card aanvragen. Footprint Travel beantwoordt de meest gestelde vragen over de toeristenkaart
    • Als je meerdere keren Suriname bezoekt tijdens dezelfde reis, dan dien je een visum aan te vragen (en geen toeristenkaart). Je kunt een Visum (toeristenvisum) voor 2 maanden of 3 jaar aanvragen. Het visum kun je alleen online aanvragen. 
    • Als je naar Suriname gaat voor zaken moet je een zakenvisum online aanvragen. 

    Toeristen kaart Suriname

     
    Het is niet meer mogelijk (vanaf 1 augustus 2019) om een toeristenkaart te krijgen bij aankomst in Suriname op de luchthaven. Vanaf 19 oktober 2019 is het ook niet meer mogelijk een toeristenkaart te kopen op Schiphol, reisburau's en ook niet bij de grenslanden. 
    Ben je van plan Suriname eenmalig te bezoeken (Enkel binnenkomst) voor vakantie doeleinden, dan heb je een Toeristen kaart nodig. De kosten voor de Online E tourist card bedragen USD 40 + USD 14 service fee.

    In 3 stappen vraag je e-toeristenkaart aan:
    Stap 1: Geef uw aanvraaggegevens door en upload de nodige documenten.
    Stap 2: Betaal online.
    Stap 3: Download de goedgekeurde e-Toeristenkaart.


    Voor een aanvraag van een e-tourist card dien je over de volgende documenten te beschikken:


    • Origineel Nederlands paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig op de dag van aankomst in Suriname. Minimaal nog 1 lege visumpagina's.
    • 1 recente officiële kleuren pasfoto van 3 x 4 cm.
    • Tickets of boekingsbevestiging waaruit blijkt dat je Suriname tijdig zal verlaten. 
    • Adres en telefoonnummer van je verblijf plaats in Suriname.


    Hieronder vind je de links voor de  e-tourist card. Op de pagina staan ook de nodige instructies.
    E Tourist card application link:




    Begin op tijd met het invullen van de formulieren, er wordt veel informatie gevraagd!


    Duur procedure

    De procedure en verwerking voor de e –tourist card duurt ongeveer 72 uur. Hou rekening met nationale feest en sluitingsdagen. Indien je aanvraag langer dan 5 werkdagen in verwerking is, gelieve contact op te nemen via: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/contact-us

    Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. Footprint Travel en onze lokale vertegenwoordiging kunnen niet verantwoordelijk of aansprakelijk gesteld worden voor reizigers die niet in bezit zijn van het verplichte reis document: een geldig paspoort en geldig visa.


    Visum Suriname

    Ben je van plan tijdens je bezoek aan Suriname ook de grenslanden te bezoeken (met bijvoorbeeld de bouwsteen Kaieteur falls (Guyana)), dien je een Multiple Entrance Visum (toeristen visum voor meerdere binnenkomsten) te kopen en geen Toeristenkaart en ook geen visum voor eenmalige binnenkomst). Online E-visum kost  USD 45 + USD 14 service fee.

    In 3 stappen vraag je een visum aan:
    stap 1: Visum type kiezen
    stap 2: Upload het aanvraag formulier en documenten,  E visum formulier voor Suriname, via VFS Global.
    stap 3: Betaling

    Voor een aanvraag van een Multi Entry visum dien je over de volgende documenten te beschikken:

    • Origineel Nederlands paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig op de dag van aankomst in Suriname. Minimaal nog 1 lege visumpagina's.
    • 1 recente officiële kleuren pasfoto van 3 x 4 cm.
    • Tickets of boekingsbevestiging waaruit blijkt dat je Suriname tijdig zal verlaten. 
    • Adres en telefoonnummer van je verblijf plaats in Suriname.

    Hieronder vind je de links voor de e-visa:


    Duur procedure 

    ​De procedure en verwerking voor de e-visa en e –tourist card duurt ongeveer 72 uur. Hou rekening met nationale feest en sluitingsdagen. Indien je aanvraag langer dan 5 werkdagen in verwerking is, gelieve contact op te nemen via: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/contact-us

    Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. Footprint Travel en onze lokale vertegenwoordiging kunnen niet verantwoordelijk of aansprakelijk gesteld worden voor reizigers die niet in bezit zijn van het verplichte reis document: een geldig paspoort en geldig visa.

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter