Visum, Toeristenkaart en paspoort Suriname

Heb je een visum of toeristenkaart nodig als je op reis gaat naar Suriname?

Paspoort

Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden voor het verkrijgen van een Visum of Toeristenkaart:
  • Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Suriname.
  • Je paspoort dient minimaal 2 lege pagina’s te hebben voor een visum en stempels
  • Je dient een retourticket te kunnen tonen
 

Visum of Toeristenkaart? 

Om Suriname binnen te komen is een Visum of Toeristenkaart verplicht. Wat is het verschil? 
 
  • De toeristenkaart is uitsluitend bestemd voor toeristische doeleinden, vakantie en familiebezoek. Als je eenmalig Suriname in wilt reizen, volstaat een toeristenkaart en hoef je geen visum aan te vragen. Footprint Travel beantwoordt de meest gestelde vragen over de toeristenkaart
  • Als je meerdere keren Suriname bezoekt tijdens dezelfde reis, dan dien je een visum aan te vragen (en geen toeristenkaart). Je kunt een Visum (toeristenvisum) voor 2 maanden of 3 jaar aanvragen. 
  • Als je naar Suriname gaat voor zaken moet je een zakenvisum aanvragen. Het visum wordt geplakt in je paspoort.
  • Het visum kun je alleen van te voren op het Consulaat in Amsterdam aanvragen. 
 

Visum Suriname

Ben je van plan bent tijdens je bezoek aan Suriname ook de grenslanden te bezoeken (met bijvoorbeeld de bouwsteen Galibi (Frans Guyana) of Kaiteur falls (Guyana)), dien je een Multiple Entrance Visum te kopen bij het consulaat van Suriname,  en geen Toeristenkaart. De kosten van het visum bedragen € 40.
 
Hiervoor dien je over de volgende documenten te beschikken:
  • Origineel Nederlands paspoort, minimaal nog 6 maanden geldig op de dag van aankomst in Suriname. Minimaal nog 2 lege visumpagina's.
  • 1 recente officiële kleuren pasfoto van 3,5 x 4,5 cm.
  • Tickets of boekingsbevestiging waaruit blijkt dat je Suriname tijdig zal verlaten. 
Daarna onderneem je de volgende stappen:
  • Vul online het visumformulier voor Suriname in, maak een print en onderteken deze.
  • Bovenstaande documenten verstuur je per aangetekende post naar het consulaat of ga langs bij het consulaat in Amsterdam (De Cuserstraat 11). 
 
Op de website van het Consulaat van Suriname vind je nog meer informatie over de visumaanvraag.
 
Je kunt ook gebruik maken van een visumdienst. Je dient de visumaanvraag online in en stuurt de gevraagde documenten per aangetekende post naar hen. Zij verzorgen vervolgens de visumaanvraag bij het consulaat. Hierdoor hoef je niet zelf naar Amsterdam af te reizen. Uiteraard betaal je de visumdienst voor deze service.
 
Let op: Een visumdienst kan niet de Toeristenkaart verzorgen, dit dien je zelf te doen. 


  • FAQ's Toeristenkaart Suriname

    FAQ's Toeristenkaart Suriname

    De meest gestelde vragen over de Toeristenkaart van Suriname


    Ga je op reis naar Suriname waarbij je niet de buurlanden bezoekt? Dan heb je een Toeristenkaart nodig. Lees dan hier de meest gestelde vragen over deze Toeristenkaart. 
    Verder lezen



Deze praktische reisinformatie hoort bij de volgende Suriname reizen: