Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
  Reis je af naar Suriname, lees dan hier alles over de toeristenkaart. 

  1. Wie komt in aanmerking voor de toeristenkaart?

  De volgende personen komen in aanmerking voor een toeristenkaart

  • Burgers van 51 landen inclusief België, Nederland en Duitsland die Suriname willen bezoeken voor vakantie en familiebezoek
  • Alle vreemdelingen van Surinaamse origine - ongeacht de nationaliteit - mits zij voldoen aan de vereisten

   

  2. Welke documenten zijn vereist voor de aanvraag van een toeristenkaart? 

  Om een toeristenkaart te kopen, moet je overleggen:

  • Een geldig origineel paspoort: tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst
  • Een retour ticket (of ticket van doorreis)
  • Extra bewijzen in de volgende gevallen:
   - Te bewijzen Surinaamse origine
   - Reizen met minderjarige kinderen (zie vraag 9)

   

  3. Waar kan de toeristenkaart gekocht worden?

  De toeristenkaart is alleen online  te koop ( -Tourist Card via VFS Global) voor USD 40 en USD 14 service fee.

  Ons advies: koop tijdig online de tourist card!

   

  4. Wat kost de toeristenkaart?

  E-Tourist Card via VFS Global voor USD 40 en USD 14 service fee.

   

  5. Kan een familielid of vriend de toeristenkaart voor mij kopen?

  Gezien het feit dat je de toeristenkaart alleen online kan kopen en de lijst van vragen heel lang is adviseren wij het zelf te kopen. Als jij niet erg handig bent op de computer is het wel aan te raden het samen te kopen met iemand (kleindochter of kind) die wel handig is met de computer (ingeval jij dat niet bent). 
   

  6. Hoe lang is de toeristenkaart geldig en kan ik het vaker gebruiken?

  De toeristenkaart is 3 maanden geldig en bestemd voor 1 binnenkomst. De kaart is niet meer geldig bij een tweede binnenkomst. Het (maximaal) verblijf wordt in Suriname afgestempeld. Voor een volgende reis naar Suriname dien je wederom een toeristenkaart te kopen. De vereisten zoals eerder genoemd gelden ook dan weer.

  Ons advies: Als je van plan bent tijdens je bezoek aan Suriname, ook de grenslanden te bezoeken zoals Guyana (bouwsteen Kaieteur Falls), dien je een Multiple Entrance Visum te kopen en geen toeristenkaart. Lees goed wat je moet doen voor een visumaanvraag Suriname.

   

  7. Hoe lang mag ik in Suriname verblijven op een toeristenkaart?

  Bij binnenkomst krijg je van de Immigratiedienst een kort verblijf van 30 dagen in het paspoort. Dit kan verlengd worden om totaal maximaal negentig (90) dagen in Suriname te verblijven. Voor deze verlenging met 60 dagen kan je terecht bij de Vreemdelingendienst. Personen van bewezen Surinaamse origine kunnen na aankomst in Suriname maximaal 6 maanden verblijven.

   

  8. Kan ik twee toeristenkaarten kopen i.v.m. een tweede reis?

  Nee, het is niet mogelijk om per persoon/paspoort meer dan 1 toeristenkaart te kopen. Je hebt dan een Multiple Entrance Visum nodig. Hiervoor geldt een andere procedure, lees hier meer over de visumaanvraag

   

  9. Wat heb ik nodig om voor mijn kind(eren) een toeristenkaart te kopen?

  Voor elk minderjarig kind (t/m 17 jaar) dat meereist dien je behalve het paspoort en een retourticket, een extra document inzake gezag over de minderjarige(n) te overleggen. Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de visumaanvraag/aankoop toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt. Officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel van de gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , beschikking van de rechtbank, trouwboekje etc. 

  Let op: Een exemplaar van deze bewijzen dien je ook in bezit te hebben bij aankomst in Suriname.

  Ook de Nederlandse Koninklijke Marechaussee controleert streng op het reizen met minderjarige kinderen. Reis je alleen met een kind waarover je gezamenlijk (met partner of ex-partner bijvoorbeeld) het gezag hebt of waarover je geen gezag hebt?  Gebruik dit formulier om aan te tonen dat je toestemming hebt van de personen die het gezag over het kind hebben, om met het kind naar het buitenland te reizen. Ga je naar een Engelstalig land, vul dan ook de Engelse versie in!


 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter