Martijn, Dianne, Jordi, Laura, Rocco Akkerman - 04-08-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


 Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven?
Het was eerder een fantastische levenservaring dan een standaard vakantie.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
Al onze accommodaties waren prima in orde, van de meest eenvoudige tot en met het hotel waar we steeds in terug kwamen. Wat we niet hadden willen missen is logeren op Bigi Pan, dit was qua locatie echt een verrijking van de reis. 

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan? 
Anaula - mooie eiland midden in de jungle met apen (altijd leuk). Op het eiland een boswandeling gedaan met gids, in stroomversnelling gezwommen (sula), naar dorp van de Marrons geweest. Allemaal hele mooie ervaringen, is hier al wel als een toeristenconcept opgezet. Dit gebied met een bezoek aan de Marrons moet je zeker doen.
Bigi Pan - prachtig mangrove gebied met veel vogels (rode ibissen, diverse reigersoorten etc). Mooie boottochten gemaakt, met de kano gevaren en een modderbehandeling gehad midden in het uitgestrekte water. Geslapen in hangmat. Zeker een aanrader om dit met overnachting op Bigi Pan te doen. Tocht van Nickerie naar Blanche Marie, met bezoek aan indianendorpen en een oude remise. Dit laatste was een spontane toevoeging in het programma, maar was wel een mooie beleving. Blanche Marie - het was regentijd, dus de waterval was helemaal gevuld met water. Aan de rand kon je pootje baden. Verder hier gevist en kaaimannen gespot. Qua programma rustig deel van de reis.
Nieuw Amsterdam - openluchtmuseum, mooi museum, niet bijzonder. Frederiksdorp - rondleiding op de plantage en een fietstocht in de omgeving. Beide erg leuk, m.n. ook door leuke gids. Avondtocht naar schildpadden, was ondanks dat we geen grote schildpadden hebben gezien (wel de jonkies) een mooie ervaring. We raden anderen zeker aan hier heen te gaan (ondanks de grote hoeveelheid muggen in dit gebied).

Wat vind je van de organisatie van de reis? 
Alles was prima geregeld. We zijn tijdens de reis volledig ontzorgd, we konden dus genieten van alles wat we zagen. De gidsen en chauffeurs waren vriendelijk, behulpzaam en informatief.

Wat mogen ze volgens jou absoluut niet missen op deze reis?
Suriname is een mooi land, met veel verschillende facetten. Alle trips die we hebben gemaakt waren een mooie ervaring. Een bezoek aan Bigi Pan en de plantages is wat ons betreft een must...
 


Suriname reizen - Brokopondo meerSuriname reizen - Blanchemarie vallenSuriname reizen - Gezellig in de bak?Suriname reizen - Plantage bezoekSuriname reizen - Fort ZeelandiaSuriname reizen - Brug naar Blanche marie valleSuriname reizen - Paramaribo onder waterSuriname reizen - Capucijner aapjes