Mechteld Alberts - 20-08-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
Dan denk ik aan een heerlijke, ontspannen vakantie, in een heel erg mooi land, met erg gastvrije mensen, heerlijk eten en een erg mooie natuur!

Wat vond je van de accommodaties?
We hebben verschillende accommodaties gehad. Allemaal even goed. We hadden ons ingesteld op een basic vakantie; met name in Palumeu en Semoisi. De accommodaties daar waren echter meer dan verwacht. We hadden een eigen douche met wc; en het koude water was inderdaad in de tropen heerlijk! Geen probleem!
We hadden een mooi huisje in Frederiksdorp; heerlijk met hangmat op het terras.
Eco Inn Hotel was fijn: met een uitstekend goed werkende airco. Vriendelijk personeel, m.n. bij het ontbijt; zij zorgden voor heerlijke eitjes en pannenkoeken.
Tenslotte Berg en Dal: ook hier hadden we een fijn huisje. Met een heerlijke douche en badkamer. Ook wel weer heerlijk, na Semoisi.


Wat vind je van de organisatie van de reis? 
Een betere reisorganisator dan Tania kun je je niet wensen! Tot in de puntjes heeft zij, in overleg met ons, onze reis georganiseerd! Ook tijdens ons verblijf hebben we regelmatig contact gehad. Top, alle complimenten voor haar! Tot in kleine details heeft zij ons geinformeerd. Daardoor waren wij goed voorbereid en hebben we in Suriname zelf heerlijk kunnen genieten.

Wat mogen andere reizigers volgens jou absoluut niet missen op deze reis?
Semoisi mag absoluut niet gemist worden! We zijn in Semoisi een paar dagen opgenomen in de familie van Samu (inclusief zijn broertjes en neefjes) en Fina Naana. Samu heeft ons alle ins en outs laten zien, en van alles verteld over het leven in de jungle.
Fina Naana heeft ons het Surinaamse leven daar laten proeven! We hebben o.a. zelf cassaves geoogst en vervolgens tot cassave broden gebakken!
Samu regelde met de directrice van de school, dat speciaal voor ons, op de laatste schooldag de wekelijkse ceremonie toch nog een keer plaats vond: alle kinderen en juffen en meester zongen het Surinaamse volkslied en de Surinaamse vlag werd gehesen. Daarna werden alle rapporten aan de kinderen uitgedeeld, en kregen de kinderen te horen of ze over waren of niet! Dat leverde natuurlijk bij sommige kinderen veel vreugde, en bij anderen tranen, op. Heel bijzonder dat we daar bij mochten zijn!
Voor onze jarige dochter heeft de familie voor een onvergetelijke verjaardag gezorgd: de Seketi dans door een tiental dames uit een naast gelegen dorp, zelf gebakken taart met kaarsjes en vele cadeaus en verjaardagswensen! Onvergetelijk! Het verblijf in Semoisi vonden wij alle vier, ook onze twee kinderen van 17 en 16 jaar, de meest bijzondere ervaring van onze mooie reis.