Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Evelyn Cairo-Goris - 21-08-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
Onze vakantie naar Suriname was een groot avontuur. Een mooie mix van cultuur, natuur, eenvoud en luxe. We hebben ontzettend genoten van de gevarieerde reis. Heel veel dieren gezien en wij zijn op fantastische plekken geweest.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
Eco Resort Inn hotel was een goede hub om telkens terug te keren. Goede locatie in de stad en heerlijk ontbijt. Voor ons als gezin met kleine kinderen, vonden we het lastig om geen connected rooms te kunnen krijgen. Dit is voor 1 nacht gelukt, de rest niet. Je wordt dan als gezin wel veel opgesplitst. Je kan het als preference aangeven, maar geen enkele garantie en in ons geval geen succes.
Stone island, Semoisi en Carolina heel basic. Was prima voor een paar nachten en paste goed bij de reis.
Het appartement in Nickerie was zeer luxe en perfect voor een gezin.
En natuurlijk Dan Paati was ook geweldig.

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan? 
City tour was heel goed. Vijata van Orange heeft ons een mooie tour gedaan en goede uitleg gegeven. Dolfijnen spotten en Frederiksdorp was ook erg leuk en heel erg mooi om te zien. Frederiksdorp zouden we volgende keer wel een nachtje willen blijven slapen.
Brownsberg, alleen de rit ernaartoe was al een hele belevenis. Zeer ervaren chauffeurs, en gids Herbert deed het ook fantastisch! Ook heel goed met de kinderen, ze hebben in lianen gezwaaid en Herbert heeft ze van alles laten zien. En de waterval was adembenemend.
Stone island was een supermooie locatie, prachtig om op het Brokopondo meer te varen en met bootsman en gids te klimmen naar een waterval. Semoisi was een hele bijzondere belevenis. Heel bijzonder om zo dicht bij de dorpelingen te kunnen verblijven en hun cultuur te ervaren. Alhoewel soms een beetje schokkend voor ons, maar heeft ons echt laten zien hoe de mensen in het binnenland al jarenlang leven en hoe blij ze zijn.
Danpaati kort verblijf, maar een waar paradijsje.
Nickerie zijn we geweest, goed om te doen omdat in een keer naar Bigi pan wel pittig zou zijn, maar verder vonden we Nickerie niet echt bijzonder.
Bigi pan was fantastisch. Wat wederom weer een hele bijzondere plek. Uniek! En wat hebben we mooie vogels, slangen en kaaimannen gezien. De bootsman en gidsen waren erg enthousiast en behulpzaam. Eigenlijk zouden we dit hele pakket wat we hebben gedaan (eventueel zonder Nickerie, behalve dan het appartement) met klem willen aanraden. De mix was super!!!

Wat vind je van de organisatie van de reis? 
De hele organisatie, zowel Tania op afstand als lokaal met voornamelijk Raymond die het meest met ons mee is geweest, was echt fantastisch! Tania erg betrokken en Raymond was een supergids. Ook erg goed met de kinderen. Het was heel relaxed, hij zorgde voor alles en was flexibel. Hij heeft ons echt een vakantiegevoel gegeven. Verder niet echt issues gehad. Alleen even bij inchecken Eco Resort Inn met twee kamers die erg ver uit elkaar lagen. Zowel Raymond als Tania zijn direct in actie gegaan.

Wat mogen ze volgens jou absoluut niet missen op deze reis? 
Onze vakantie naar Suriname was 1 groot avontuur! Een mooie mix van cultuur, natuur, eenvoud en luxe. We hebben ontzettend genoten van de gevarieerde reis. Heel veel dieren gezien en wij zijn op fantastische plekken geweest. De reis was onder professionele leiding van ervaren gidsen, chauffeurs, bootsmannen en natuurlijk Tania. We zijn naar Paramaribo, Frederiksdorp, Brownsberg, Stone Island, Semoisi, Dan Paati en Bigi Pan geweest en deze combinatie zouden we iedereen willen aanraden!
 

Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -