Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Adriana Wuister-Verbaan - 15-09-2017
Cijfer voor deze reis: 7 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
Geweldige ervaring: Het is een mooie kennismaking met de rijke diversiteit van Suriname, zowel de cultuur als de natuur. Palumeu en Danpaati waren de hoogtepunten van onze reis.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?
Oxygen resort is geen aanrader. Het ligt behoorlijk ver van het centrum en taxichauffeurs weten het vaak niet te vinden. De service en diensten zijn beperkt. Positief is het ontbijt, uitgebreid met iedere dag een omelet naar keuze en het zwembad.Men is niet echt vriendelijk, airco probleempje, kamers zijn niet echt geweldig, duur restaurant.
Regent Hotel is slecht: groezelig, vies beddengoed en men was hier niet op aanspreekbaar. Het ontbijt is echter prima. Totaal geen vermaak mogelijk in Nieuw Nickerie waardoor het in onze beleving een verloren avond en middag was.
Lodges in Palumeu en Danpaati zijn goed. Uiteraard basic maar dat hoort bij het arrangement.
Bigi Pan is acceptabel voor 1 nacht. 

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan?
Palumeu en Danpaati hebben beide een vast programma en dat is echt een goed programma. Wij hebben in Danpaati een dagdeel meelopen met de thuiszorg gedaan en dat is heel leuk om te doen.
Bigipan: het meer is heel leuk maar de provincie Nickerie mag sneller gedaan worden. Hiervoor had ik graag extra tijd vrij gemaakt om in Paramaribo een andere excursie erbij te boeken. De lokale gids was de de 2e dag met een boottocht door het gebied heel snel klaar. In onze beleving hadden wij liever direct na de ochtend boot of na het ontbijt doorgereisd naar Paramaribo zodat de overnachting in Nieuw Nickerie kan worden vermeden.

Wat vind je van de organisatie van de reis? 
De organisatie is prima en alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd.
Achteraf gezien had ik het prettiger gevonden als wij ook iets van een stadstour door Paramaribo met de lokale gids en de Javaanse cultuur in b.v. Frederiksdorp, excursie naar Commewijne of plantage Peperpot hadden toegevoegd aan het programma en 1 dag minder in Danpaati. Uiteindelijk hebben we zelf 1 excursie extra geboekt.
Door de informatie dat het geen hoog ontwikkelde toeristen bestemming is evenals de mededelingen dat je op moet passen waar je je voeten neer zet, zag ik enorm op tegen de reis. 
Wij hadden onze tickets bij de SLM geboekt en dit werd achteraf afgeraden. Uiteindelijk is de vliegreis perfect verlopen zowel de heen als de terug reis.