Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rene Veltman - 12-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven?
Geweldige reis ook voor de kinderen van 12 en 16 jaar oud.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
De accommodaties waren soms best wat sober maar dat wisten we van te voren dus daar hadden we rekening mee gehouden en waren dus naar verwachting. Blanche Marie was qua locatie aan de rivier wel echt top, wat een plek om te verblijven.
Kabalebo is qua accommodatie echt top maar daar betaal je dan ook naar.
Eco Resort Inn (in Paramaribo) is gewoon een prima net hotel om tussen de trips door te verblijven.
Accomodaties op Stone Island en Bigi Pan zijn heel eenvoudig maar er is precies wat je nodig hebt.

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan?
Blanche Marie is heel mooi maar je moet er wel een tijd voor in de auto zitten. De gesprekken in de auto die we hadden (we hadden echt een klik met de gidsen) maken dat het niet erg was om zo'n stuk te rijden omdat we ook heel veel over het land en hun inzichten te horen kregen.
Kabalebo is echt geweldig met de verschillende wandel- en boottochten die we hebben gemaakt. Hebben daar ook veel gezien.
Nickerie en Bigi Pan zijn ook leuk, weer even anders dan de echte jungle maar door de afwisseling erg leuk.
Stone Island en Brownsberg waren ook leuk, maar minder spectaculair dan de andere gebieden die we hebben gezien.
Voor mij sprong qua natuur Kabalebo eruit, maar hebben we door de tocht naar Blanche Marie / Avanevero en Apoera veel van het land meegekregen qua natuur maar ook cultuur en kennis over het verleden van Suriname.

Wat vind je van de organisatie van de reis? Denk bijvoorbeeld aan de informatievoorziening, contact met lokale chauffeurs en gidsen, excursies onderweg (vb wandelen of zonsopkomsten). 
Dit was perfect geregeld, kan niet anders zeggen! De informatievoorziening vooraf door Footprint maar ook de ervaringen in Suriname zelf waren heel goed. Gidsen waren altijd op tijd, alles was geregeld, het gekookte eten was prima. Groot compliment voor Ahmet die ons op de meeste trips heeft begeleid. Het is echt een geweldige reis geweest en denken zeker nog een keer terug te gaan.

Wat mogen ze volgens jou absoluut niet missen op deze reis? Zou je willen vertellen wat jouw hoogtepunten zijn geweest op deze reis?
Kabalebo en Blanche Marie vallen.
 


Suriname reizen - AraSuriname reizen - Zeer giftige slangSuriname reizen - KikkerSuriname reizen - Blanchemarie watervallen