Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Frank Metsemakers - 25-08-2017
Cijfer voor deze reis: 7 van 10


Eerste reactie

Intens! Wat een reis, wat een land. Suriname was echt een unieke ervaring en met niets vergelijkbaar dat we eerder hebben gezien.
 

Accommodaties op deze reis

De accommodaties zijn basic, maar schoon en netjes. Het toerisme in Suriname staat duidelijk in de kinderschoenen ten opzichte van bijvoorbeeld Zuid-Oost Azië. Footprint heeft alle accommodaties prima geregeld en daar was niets op aan te merken. Verwacht echter geen luxe of "westerse" service. Het toerisme ontwikkelt zich langzaam, dus je kunt genieten van een pure ervaring.

 

Excursies die we aanraden

De 4-daagse trip naar Semoisi, waarbij je met een lokale boot het binnenland in gaat, is een aanrader! Terug naar de natuur, zonder luxe, zonder stromend water, zonder stroom gedurende de dag. Een mooie plek om je hoofd leeg te maken. Ook het Bigi Pan is een aanrader. Slapen op het water, vogels spotten en kaaimannen zoeken. Neem wel wierook mee tegen de muggen! Ook de accomodatie op Blanche Marie was prachtig, met een lodge aan de rivier, waarbij je 's avonds heerlijk naar de sterren kunt kijken. Dichter bij Paramaribo is Brownsberg een mooie locatie, met aangename temperatuur, om flinke wandelingen te maken naar de verschillende watervallen.


De organisatie van de reis

De gesprekken bij het boeken hebben we als zeer prettig ervaren. Footprint staat open voor verbeterpunten en die zijn er zeker bij nieuwe bestemmingen als Suriname. Na de reis dan ook veelvuldig contact gehad met Footprint om ervaringen te delen en kleine, praktische verbeterpunten aan te geven. De reizen naar Suriname kunnen vanaf hier dus alleen nog maar beter worden! Alles is door Footprint netjes afgehandeld en we zijn ter plekke uitstekend begeleid door meerdere gidsen, die goed samenwerkten. We kregen eerder te veel vragen of alles naar onze zin was, dan te weinig.
 

Wat mag je absoluut niet missen op een reis door Suriname? 

Suriname bestaat voor 94% uit tropisch regenwoud en heeft buiten Paramaribo weinig infrastructuur die reizen gemakkelijk maakt. Daardoor krijg je een land op z'n aller puurst te zien en heb je na 3 weken echt het gevoel dat je het land met al z'n bevolkingsgroepen (inheemsen, bos/stadscreolen, Javanen, Chinezen etc.) en de geschiedenis kent en begrijpt. Je reist veel over water en door de jungle, wat het tot een onvergetelijke ervaring maakt.
 Suriname reizen - Suriname reis: SemoisiSuriname reizen - Suriname reis: SemoisiSuriname reizen - Suriname reis: op weg naar SemoisiSuriname reizen - Suriname reis: Basiliek ParamariboSuriname reizen - Suriname reis: Voetbalveld SemoisiSuriname reizen - Suriname reis: Veel varen op rivierenSuriname reizen - Suriname reis: Uitzicht vanaf BrownsbergSuriname reizen - Suriname reis: Zonsondergang op BigipanSuriname reizen - Suriname reis: Huis op stelten BigipanSuriname reizen - Suriname reis: Accommodatie in de binnenlandenSuriname reizen - Suriname reis: Fort Zeelandia in ParamariboSuriname reizen - Suriname reis: Zonsondergang vanuit BrownsbergSuriname reizen - Suriname reis: Stone eiland bij Brokopondo meerSuriname reizen - Suriname reis: Watervallen Blanche MarieSuriname reizen - Suriname reis: Berg en Dal