Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Hoe groot is Suriname?

De oppervlakte van Suriname is 163.820 km2  
Ter vergelijk; de oppervlakte van Nederland is 41.543 km2, dus Suriname is bijna 4 keer zo groot als Nederland.

Waar ligt Suriname?

Suriname ligt aan de Noordoostkust van Zuid-Amerika, met in het noorden de Atlantische oceaan en de buurlanden Brazilië in het zuiden, Frans Guyana in het oosten en Guyana in het westen.
 

Waar komt de naam Suriname en Paramaribo vandaan?

De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Amerindianen of Inheemsen. De naam Suriname is afgeleid van de Surinen, een Indianen stam die leefde in het gebied dat tegenwoordig Guyana heet. Paramaribo komt van Parmurbo, dat "stad van bloemen" betekent. Parmurbo was een Amerindiaanse nederzetting op dezelfde plek van het huidige Paramaribo.

Hoeveel mensen wonen in Suriname?

Populatie Suriname: circa 586.000
Anno 2016 wonen daarnaast circa 350.000 Surinamers in Nederland.
 

Smeltkroes van culturen

De geschiedenis van Suriname heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse bevolking een smeltkroes van culturen is. Er zijn Surinamers van Indiase afkomst, uit Java, uit China en Surinamers van Afrikaanse afkomst, waaronder de marrons (ook Boslandcreolen genoemd) , de afstammelingen van Afrikaanse slaven die waren ontsnapt en en nu met name in de binnenlanden wonen. Diep in de jungle leven de Inheemsen, de oorspronkelijke bewoners van Suriname. En dan zijn er nog de boeroes, afstammelingen van de blanke Nederlander die naar Suriname kwam. Elke bevolkingsgroep heeft zijn cultuur, met over het algemeen zijn eigen religie en natuurlijk zijn eigen keuken. Dat maakt het eten van Suriname zo lekker en divers!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter